söndag 7 november 2010

Kladdkakans dag, 7 november - med recept! #Matdag

7 november är kladdkakan dag, en god dag! Recept på köpet!

Kladdkaka “nyttig”

3 dl socker
3 ägg
3 dl matlagningsyoghurt
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl kakao
0,3 dl vaniljsocker
2dl vetemjöl eller lite mer
100g smör
2tsk vatten


Rör försiktigt ihop allt. Smöra och bröa en form med löstagbara sidor, ca 24cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 175 grader ca 35min. Låt svalna ordentligt och njut! Godast dagen efter..

--

Kladdkaka “godast”

Denna kladdkaka är den bästa vi provat hittills... Försök att göra den dagen innan!


8 msk kakao
3 dl mjöl
5 dl socker
4 ägg
1 krm salt
200 g smör

Smält smöret. Sätt på ugnen. Blanda torrvaror i en bunke, tillsätt äggen och rör om försiktigt. Montera smöret och rör långsamt tills smöret är inne. Smöra och bröa en form med löstagbara sidor, ca 24cm i diameter. Häll i smeten, spara lite till barnen eller dig själv ;-)
Gräddas i 175 grader ca 30 minuter. Låt kallna ordentligt. Servera med naturell yoghurt eller vaniljglass. Njut!

4 kommentarer:

Asa Sandberg sa...

Gott! Vill bara tillägga hur mumsigt det är att bröa med kokosflingor ;-)

@Receptomaten sa...

Jag har en teori om det här med kokos - jag tror att tjejer är mer "kokossorten" än killar.
Frugan brukar blanda i lite här och där eller använda just ist för skorpmjöl.. Och jag gnäller jämt ;) Det är inte smaken utan dessa lömska små platta bitar som finns överallt i munnen efteråt. Tror jag..

Livsaptit sa...

Om man inte gillar kokos och vill variera sig och inte använda ströbröd så går det utmärkt och blir riktigt gott att bröa formen med finhackade eller malda nötter. Bara ett litet tips =)

@Receptomaten sa...

Gott gott, massor gott :))