Köttfri måndag. Meatless monday. Lite trendigt och framför allt smart!
Meatless monday bjuder på vegetarisk variant av gulaschsoppa, lika fyllig och mättande som originalet med några skillnader som tex hel vitlök istället för potatis.
Ingredienser till 2-3 portioner.
3 msk kallpressad rapsolja
1 st gul lök, grovt hackad
1 st morot, hackad i 5-7 mm stora bitar
1 stjälk selleri, skivad tunt
½ paprika, röd, grovt hackad
50 - 100 g vitkål, strimlad, hackad
1 st liten aubergine, skalad och grovt hackad
5 cm purjolök, skivad
3 dl buljong eller motsvarande
5 dl tomatjuice
1 dl hot habanero - sås
½ tsk chermoula - krydda (Santa Maria)
Ett gäng vitlöksklyftor, hela eller delade
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, morot och selleri på hög värme, rör om ofta. När det börjar ta färg ta av kastrullen från plattan och strö lite salt och rör om och låt vila under lock ett par minuter.
Tillsätt nu paprika, vitkål, aubergine och purjolök, rör om och låt fräsa vidare på medelvärme i 7-10 minuter.
Rör nu i chermoula och efter ytterligare någon minut buljongen. Låt koka upp och häll i tomatjuice och habanerosåsen. Låt småputtra under lock till morotsbitarna är al dente. Kasta i vitlöksklyftorna och duka. Vitlöken behöver inte mer än 3-5 minuter för att mjukna och bli sådär ljuvliga.
Servera bums!
2 kommentarer:
Tror faktiskt att @thelittleidiot eller hans twitteradmin var inne och kikade, timmen efter kom ett besök från USA / New York :)
--
Mm va gott :)
http://fuckingposers.se
Skicka en kommentar