Pytt i panna som paj. Ett kilo oxpytt blir ca 800 g färdig mat och det är i minsta laget för fem matglada och hungriga. Då trollar man ihop en pajdeg förstås!
Osötad pajbotten, för en normalstor långpanna:
250 g smör
6 dl vetemjöl
1 st ägg
½ dl vatten
½ tsk salt (1 tsk om du använde osaltat smör)
Gör så här:
Dela smöret i stavar så det mjuknar snabbt, tillsätt mjöl, ägg, vatten och salt. Kör ihop snabbt med degkrokarna på elvispen. Ställ svalt och låt vila. När degen är kall är den enkel att få ut på plåten. Förgrädda 10-12 minuter i 200 grader, släng på pytten som är halvstekt och grädda ytterligare 15-20 minuter.
Variation på långpanna är småformar om du har lite pytt över - skala ned receptet på två eller fyra och vips har du bästa bonusmaten!
5 kommentarer:
Blir det inte "Pytt-i-paj"
Haha, klart det ska heta "Pytt-i-paj" :D Strålande!
Bra idé! Och vad ser jag om inte ett "Almagaller" under pyttipajen! :)
Trevlig helg!
Hehe, visst är det ett Almagaller :) Dessa används _varje_ dag! Du skulle kunna sälja sånna på postorder :))
Glad att du gillar dem :)
Skicka en kommentar