tisdag 9 november 2010

Recept: Helstekt ryggbiff - i tre bilder och steg (på begäran)

Recept (nja) men ändå:

1 kg bra kött, tex vac.mörad ryggbiff (Scan)
1 st gul lök
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar

Biff_1 Skiva löken, lägg i en plåt. Dräll på oljan.

Biff_2 Bryn köttet på alla sidor på het panna. Salta och peppra.

Biff_3 In i ugn, 100-125 grader med termometer. Ca 2 timmar senare är köttet 60 grader, ta ut och låt vila. Under tiden silar och reder du såsen på ev köttsaft som blivit med löken. Skiva köttet och servera med kokt potatis och ett färgrant tillbehör.

4 kommentarer:

Susie i köket sa...

Testade Scans vacuummörade ryggbiff för ett tag sedan. Verkligen god, mör och fin.

@Receptomaten sa...

Det lär finnas 22 olika styckdetaljer som just är vakuumförpackade :) Gillas, eller hur? Karré & ryggbiff är nytestade här och med gott resultat.

Alma Mater sa...

Nu snackar vi! Gillar skarpt!

@Receptomaten sa...

Japp, nickar och instämmer hela vägen runt :))