Recept (nja) men ändå:
1 kg bra kött, tex vac.mörad ryggbiff (Scan)
1 st gul lök
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
Skiva löken, lägg i en plåt. Dräll på oljan.
Bryn köttet på alla sidor på het panna. Salta och peppra.
In i ugn, 100-125 grader med termometer. Ca 2 timmar senare är köttet 60 grader, ta ut och låt vila. Under tiden silar och reder du såsen på ev köttsaft som blivit med löken. Skiva köttet och servera med kokt potatis och ett färgrant tillbehör.
4 kommentarer:
Testade Scans vacuummörade ryggbiff för ett tag sedan. Verkligen god, mör och fin.
Det lär finnas 22 olika styckdetaljer som just är vakuumförpackade :) Gillas, eller hur? Karré & ryggbiff är nytestade här och med gott resultat.
Nu snackar vi! Gillar skarpt!
Japp, nickar och instämmer hela vägen runt :))
Skicka en kommentar