torsdag 25 november 2010

Tyrols Vilda Julbord - i bilder (Gröna Lund, Stockholm)

Tyrols vilda julbord på Gröna Lund i Stockholm är avnjutet under personlig guidning av Tyrols chefskockar Samuel och Henrik. Dryckerna hanterade servisan Monika på bästa tänkbara sätt :)
Sju sittningar/tallrikar är vad som behövs. Minst.

Tyrols vilda julbord i några siffror: 24 kockar, 505 matgäster per sittning, 52000 köttbullar (vanliga & björn), 235 rätter och detta är 26:e året i rad! All lagad mat är lagad på plats med råvaror från Vilhelmina.

Är du vegan - då finns något alldeles extra för dig! (ska försöka ordna bild på det)

Tyrol_2_IMGP4106_002Kvällen börjar i kåtan med lingonglögg från Vilhelmina.

Tyrol_2_IMGP4107_003

Premiärdagen bjuder på snö och minusgrader - som på beställning..

Tyrol_2_IMGP4108_004a

En något frusen Henrik grillar renstek på alved i grillkåtan..

Tyrol_2_IMGP4114_004b 

- Smakbit? - Ja tack!

Tyrol_2_IMGP4111_005

Rökmästare Nisse (tror jag han hette) gläntar på dörren till rödingen..

Tyrol_2_IMGP4116_006

  Vilken syn, vilken doft! Och jisses vad gott att smaka direkt ur rökkåtan!Tyrol_2_IMGP4123_007

Sillfatet, mina favoriter blev vinbärssillen och västerbottenströmmingen.

Tyrol_2_IMGP4125_008

Renhornssnaps - malda renhorn i brännvin  med en bit renhorn som tår i flaskan. Vilhelmina sameby är stolt leverantör.Tyrol_2_IMGP4129_009

Favoriterna souvasbakad lax, gravad hälleflundra och skaldjurspaté.

Tyrol_2_VildOkall_001Vildsvinspaté, konjaksgravad ren, rökt renhjärta, rökt björn, whiskymarinerad rökt älg, klassisk skinka och syltade kantareller.
Tack för bilden Fredric!

Tyrol_2_IMGP4132_010

Björnstek, björnköttbullar, vildand och abborre i saffransås..

Tyrol_2_IMGP4134_011

Gott rött och klockrent till julens varma.

Tyrol_2_IMGP4136_012

Brie med jordgubbe, vicepresident med kvanne & rabarber, Linus med kråkbärsgelé och typ Stilton närmast.

Tyrol_2_IMGP4139_013

Godis: Saffranspannkaka, syltade päron (tokgoda) och kaffecheescake mm.

Tyrol_2_IMGP4143_015

Glassdax, här ser vi fyra sorter av sju.
Åkerbärsglass, hel ljuvlig och inte för söt.

Tyrol_2_IMGP4145_014

Hjortronglass, lingonglass och havtornssorbet.

Tyrol_2_IMGP4151_016

Gruppfoto snapsar. Drick dem i denna ordning.

Tyrol_2_IMGP4154_020

Två timmar till 505 hungriga matgäster invaderar. Ingen stress, nej nej. Vilhelmiater tar det lugnt.

Tyrol_2_IMGP4156_017

Rundtur i köket. Här är det mer fart kan jag lova.

Tyrol_2_IMGP4158_018

Dekor på gång - äkta vara så klart!

Tyrol_2_IMGP4164_050

Några av 235 skyltar. Guldvaskarpanna, björnköttbullar, västerbottengratinerad röding, tjäderbröst, jansson, rödkål, souvas, bäverstek, abborrelåda, hjortkorv, guldgrävarens hjortgryta, kråkbärsgelé och mer..

Tyrol_2_IMGP4171_021

Sammanfattning: En fantastisk upplevelse som direkt ger högsta betyg, fem smakjägare av fem möjliga! Genomtänkt, mysigt och underbart gott - allt detta i en trivsam miljö med genuina människor och råvaror.
Det här är julbordet man aldrig kommer glömma!

Tyrols Vilda Julbord (länk) till detaljerna, bokning mm.

5 kommentarer:

Filippa sa...

Oh ! Det där såg verkligen inte illa ut ! Och jag som redan är lunchhungrig :-)

Hallojvärlden! /Inger sa...

Härliga bilder! Ser verkligen gott ut! :)

Mc_Andersson sa...

Den whiskeymarinerade älgen var min favorit på julbordet. Men var är bilden?

Per Svensson sa...

zzZ zZ

@Spisat sa...

Tack för din kommentar Per Svensson. Hoppas du sover gott eller vad det nu är du önskar förmedla..?