tisdag 16 november 2010

Uppsnappat: Hellre lägre sockerhalt än sötningsmedel - 4 av 10 har skurit ned på sitt sockerintag under de senaste 12 månaderna. #Matnytt (#lchf)

En ny nordisk undersökning visar att en majoritet av konsumenterna anser att produkter med socker är hälsosammare än produkter med konstgjorda sötningsmedel.
Läs om resultaten av The Nielsen Companys undersökning på
perspektiv.nu.

Nyhet via Dansukker som jag gillar!

2 kommentarer:

Momaskitchen sa...

Hm, jag snavade lite på rubriken. Hellre inget sötningsmedel alls, så länge man inte är sjuk på något sett och inte kan /bör äta vanligt socker vill säga. Jag reglerar hellre mitt sockerintag via vad jag äter än att leta produkter som speciellt har anpassats till att ha låg (lägre än vanligt) sockerhalt. Med andra ord äter jag hellre en "riktig" kaka än 5 st lågsocker kakor:) Så, då måste det betyda att jag inte vill ha vare sig sötningsmedel eller lägre sockerhalt.
Lööv

/Moma

@Receptomaten sa...

Visst är det så, skall man "synda" kan man lika gärna göra det med något som är gott. Helt enig!