söndag 7 november 2010

Vispgrädde med smak - nyhet från Arla. #Matnytt (tyvärr sprack det…)

Smaksatt vispgrädde kan det vara något?

Arla smaksatt gräddeNormalt är detta något jag inte skulle uppmärksammat varken i butiken eller här på bloggen men nu hade vännerna på Arla skickat en kupong så vi skulle få provsmaka nyheten - kul, det tackar vi för :)

Som alltid lusläser jag listan med ingredienser och detta extra noga när det kommer till mjölkprodukter och grädde. Vispgrädde som inte är 40% är ofta spetsat med förtjockningsmedel så att rätt konsistens nås. Ibland innehåller dessa produkter E-407 eller E-407a som är karragenan (det finns flera sätt att stava det på) och så är det tyvärr med dessa :(
Karragenan är ett gammalt välkänt preparat i livsmedelsbranschen och de flesta av oss kan äta det, dock inte jag. Inte ens en matsked.. Synd då jag har hört så mycket bra om produkten och just chokladvispgrädden lär vara en höjdare i smak.

Det blev en hel liter äkta vispgrädde istället, så det går ingen nöd här inte ;)

2 kommentarer:

Richard sa...

Vi brukar mixa i lite kardemumma och vaniljsocker i grädden när den är nästan färdig vispad. Det är så gött att man nästan bara vill äta grädden och inget annat :-)

Görel sa...

Avdelningen onödiga produkter enligt min åsikt! Det är ju så lätt att smaksätta själv!