Recept på hemlagad sill? Nä, inte den här gången - nu smakar vi sill från Fiskexporten i Varberg!
Stjärnkocken Rikard Nilsson som fått i uppdrag att smakstyla och sätta ihop en hela serie av finare sillrecept.
Vi har smakat fyra sorter och visst är det skillnad på sill och sill! Det första man slås av är konsistensen på kladdet, tjockt! Inte ens när jag vänder burken åt sidan rinner det inte ut något alls. Läckert!Sillen doftar gott, inte alls så fiskigt som det kan göra, den Halländska Flädersillen bjuder på en resa till sommaren, till landet och längtan efter färskpotatis..
Fisken i sig har något som många andra silltillverkare saknar eller helt har missat, nämligen fina tydliga bitar med rätt konsistens - det här är viktigt och här har Fiskexporten verkligen lyckats!
Att välja favoriter efter första provsmakningen är svårt och nästan lite korkat att göra men men.. Halländska Flädersillen vinner mitt hjärta tillsammans med Fjällbackens Kräftgravade!
I kylskåpet finns ytterligare fyra sorter, en klar och tre kladdiga som ska smakas redan imorgon :)
En sak som är säker så här långt - betyget kan inte bli så mycket bättre än fem smakjägare av fem möjliga!
2 kommentarer:
Man tackar för omdömet.
MVH Jörgen Johansson
produktionsledare Fiskexporten
Tack för besöket och återkopplingen Jörgen! Sillanöjet är helt på min sida kan jag lova :D
Skicka en kommentar