Som alla vet är såsig mat inte den mest spännande att försöka fotografera men så här såg det ut på tallriken idag.

Ca 400 g kassler, i stavarGör så här:
1 st lök, delad i månhalvor
4 st vitlöksklyftor, skalade och bankade
20 g smör, att steka i
1 burk Smetana
2-3 msk tomatpuré (eller fynd ur frysen - hemkokt tomatsås)
3-4 stänk Tabasco
En dutt paprikapulver
Ev. en burk ananas - onödigt men gott.
Fräs kassler och lök i 8-10 minuter i en traktörpanna eller gryta, peta i tomatpuré och fräs lite till. Nu är det dags för vitlök, kryddor och efter bara någon minut tippar du i smetana och tabasco. Rör ihop, sänk värmen och hitta det där locket som passar.
Nu kokar du ris (eller vad som passar LCHF:are), grejar något färgglatt och nyttigt, dukar och ropar in ongarna från snödrivan.
Minuten innan servering lägger du ananasen i pannan så den blir ljummen.
Ät och njut av att ännu en vardag är överlevd!
Och hur ska du komma ihåg matlådan imorgon..?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar