måndag 6 december 2010

Google rapporterar om maten i framtiden. Söktrenderna avslöjar vad vi ha på tallriken! #Matnytt

Snabbast ökande sökningar på maträtter enligt Google:
1. Tzatziki
2. Ugnspannkaka
3. Flygande Jakob
4. Kladdkakemuffins
5. Kycklingfilé i ugn
6. Kalopps (observera stavningen! (min anm.)) *
* Rättning här (http://twitter.com/#!/Google_Sverige/status/12123439972225025)
7. Korv Stroganoff
8. Morotskaka
9. Pizzadeg
10. Kladdig kladdkaka
Google har sammanställt ett antal trendlistor över vilka ord som vi sökt mest på i Sverige under 2010. Listorna ger en bild av intressanta trender i det svenska samhället. Statistiken visar bland annat att dokusåpastjärnor som Maria Montazami och Kim Kardashian har varit populära under året liksom artisterna Justin Bieber, Lady Gaga, Robyn och Eric Saade. Andra trender som man kan avläsa är att svenskarna fortfarande gärna åker till New York och Barcelona, tittar allt mer på TV på nätet och att intresset för att laga tzatziki och Flygande Jakob ökat markant.
Google har skapat dessa listor med hjälp av en kombination av flera verktyg som ger insikt i globala, regionala, tidigare och nuvarande söktrender på aggregerad nivå. Verktygen kan inte användas för att identifiera enskilda användare eftersom de är baserade på anonymiserade, sammanlagda resultat av hur ofta ett visst sökord används under en tidsperiod.
Google Trender är ett av de använda verktygen och det är även tillgängligt för allmänheten att använda. Verktyget visar den relativa sökvolymen över geografiska områden och tidsperioder. Förutom Google Trender används också interna verktyg och Google har också filtrerat bort spam, irrelevanta sökningar och upprepade sökningar i syfte att skapa listor som bäst återspeglar tidsandan under 2010.”
Pressrelease via MyNewsdesk
--

3 kommentarer:

Momaskitchen sa...

Ältså ärligt, Flygande Jakob..? Är du säker på at den där listan var på årets googlesökningar och inte på 1987 års sökningar?

Och som svaret på Lisa Förares fråga om liggandet så blir det blankt nej, i alla fall vad gäller Jakob!
Lööv

@Spisat sa...

Vi kör stenhårt med @swedishmike's recept på Flygande Jakob - den är tokgod! Retro & rätt med kinkiga barn kan jag lova :)

Och på fråga B svarar vi: Eeh..? ;)

Momaskitchen sa...

Här är i alla fall frågan: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/kulturochnoje/article8235868.ab
:-)