måndag 6 december 2010

Recept: Griljerat kalkonbröst med matig rödkålsallad. Kan lätt bli #LCHF om man så önskar.

Kalkon istället för skinka på julbordet? Eller varför inte en helt vanlig vardag, kalkonköttet köper du färdigkokt så detta tar inte mer än en halvtimme att “laga”.
Tips: Gör en dubbel sats rödkålssallad, den är ännu godare dag två!

Griljerat kalkonbröst, 4-6 portioner

1 sousvidekokt kalkonbröst eller sousvidekokt rimmad kalkonstek
1 dl Österlensenap
2 st äggulor
½ dl ströbröd
½ msk Colemans senapspulver
2 msk strösocker
1 tsk hela kryddnejlikor

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Torka av kalkonbröstet med papper och lägg det i en ugnsfast form. Rör samman senap med äggulor och skeda över bröstet. Blanda ihop ströbröd, senapspulver och strösocker. Strö detta ovanpå. Stick ned nejlikorna i ett vackert mönster. Griljera i ugnen ca 15 minuter eller tills ytan fått gyllene färg.   

Rödkålssallad

400 g rödkål
2 l vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 st apelsiner
2 st äpplen
1 påse ruccolasallad, sköljd
200 g matvete, kokt (uteslut för LCHF)
3 msk crema di balsamico alt. lika delar vinäger, olja och flytande honung
1 dl valnötter

Gör så här:

Koka upp vatten och vinäger. Skiva kålen tunt. Lägg i kålen och låt koka upp. Häll av vattnet och spola kallt. Låt rinna av väl. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor.
Blanda kål, apelsin, äpple, ruccola och matvete med balsamicokrämen eller alternativet.
Strö hackade valnötter över salladen inför servering.

Recept och bild: Ingelsta Kalkon

Inga kommentarer: