Kalkon istället för skinka på julbordet? Eller varför inte en helt vanlig vardag, kalkonköttet köper du färdigkokt så detta tar inte mer än en halvtimme att “laga”.
Tips: Gör en dubbel sats rödkålssallad, den är ännu godare dag två!
Griljerat kalkonbröst, 4-6 portioner
1 sousvidekokt kalkonbröst eller sousvidekokt rimmad kalkonstek
1 dl Österlensenap
2 st äggulor
½ dl ströbröd
½ msk Colemans senapspulver
2 msk strösocker
1 tsk hela kryddnejlikor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Torka av kalkonbröstet med papper och lägg det i en ugnsfast form. Rör samman senap med äggulor och skeda över bröstet. Blanda ihop ströbröd, senapspulver och strösocker. Strö detta ovanpå. Stick ned nejlikorna i ett vackert mönster. Griljera i ugnen ca 15 minuter eller tills ytan fått gyllene färg.
Rödkålssallad
400 g rödkål
2 l vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 st apelsiner
2 st äpplen
1 påse ruccolasallad, sköljd
200 g matvete, kokt (uteslut för LCHF)
3 msk crema di balsamico alt. lika delar vinäger, olja och flytande honung
1 dl valnötter
Gör så här:
Koka upp vatten och vinäger. Skiva kålen tunt. Lägg i kålen och låt koka upp. Häll av vattnet och spola kallt. Låt rinna av väl. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor.
Blanda kål, apelsin, äpple, ruccola och matvete med balsamicokrämen eller alternativet.
Strö hackade valnötter över salladen inför servering.
Recept och bild: Ingelsta Kalkon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar