onsdag 1 december 2010

Recept: Kryddströmming

Kryddströmming

Kryddströmming

Ingredienser:

2 kg färsk strömming

Lag:

2 dl ättiksprit 12%
7 dl vatten

Kryddblandning:

1 dl salt
3 dl Dansukker Florsocker
2 gula lökar i skivor
1 msk krossad kryddpeppar
1 msk krossad vitpeppar
5 smulade lagerblad
1 msk mald ingefära
½ msk malda nejlikor

Gör så här:

Rensa och skölj strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar. Lägg strömmingarna i en bunke. Blanda samman ingredienserna till lagen och häll den över strömmingen. Låt den stå kallt 1 dygn. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Gör i ordning kryddblandningen och varva den med strömmingen i en kruka. Lägg på en tyngd och ställ kryddströmmingen kallt 5-6 dygn för att mogna. Servera som smörgåsrätt eller med kokt potatis.

Recept och bild: Dansukker

Inga kommentarer: