Senapsfylld ättikströmming med dill
Ingredienser:
12 strömmingsfiléer
Fyllning:
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dijonsenap
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk finhackad dill
Till stekning:
Rågmjöl
Smör eller margarin
Lag:
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl ättiksprit
2 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
Garnering:
Dill, rödlök och kapris
Gör så här:
Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, peppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken. Vik samman fisken på mitten och doppa i rågmjöl. Stek fisken på båda sidor i matfett. Lägg fisken i en skål.
Blanda samman ättika, socker, vatten och kryddor till lagen i en gryta och koka upp. Häll den varma lagen över fisken. Garnera den senapsfyllda ättiksströmmingen med dillkvistar, skivad rödlök och kapris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar