onsdag 1 december 2010

Recept: Senapsfylld ättikströmming med dill

Senapsfylld ättikströmming med dill

Senapsfylld ättikströmming med dill

Ingredienser:

12 strömmingsfiléer

Fyllning:

1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dijonsenap
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk finhackad dill

Till stekning:

Rågmjöl
Smör eller margarin

Lag:

1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl ättiksprit
2 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn

Garnering:

Dill, rödlök och kapris

Gör så här:

Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, peppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken. Vik samman fisken på mitten och doppa i rågmjöl. Stek fisken på båda sidor i matfett. Lägg fisken i en skål.
Blanda samman ättika, socker, vatten och kryddor till lagen i en gryta och koka upp. Häll den varma lagen över fisken. Garnera den senapsfyllda ättiksströmmingen med dillkvistar, skivad rödlök och kapris.

Recept och bild: Dansukker

Inga kommentarer: