torsdag 9 december 2010

Snyggaste “kapselkaffemaskinen” - Dolce Gusto! #Åretsjulklapp i kategorin kök / njutning / dryck / design

Först och främst, vad heter det? Kaffemaskin, kapselmaskin, espressomaskin, kapselbryggare eller vad? Okej, vi släpper det där direkt..

Att maskinen från Dolce Gusto är snyggast på marknaden är ju helt klart, lägg där till en färg (röd, då inte orange finns) som man gillar och tänd lamporna i den. Släck i resten av köket. Snyggt!

Maskinen som sådan tar inte mer plats än en vanlig kaffebryggare, vattentanken tar du loss med en hand för påfyllning och resten är lika enkelt som man kan förvänta sig.

Själv lånar jag maskinen och är jag ingen kaffenörd utan en rätt ordinär missbrukare som annars kokar mitt kaffe över öppen eld eller kör i perkolator. Med den här maskinen har dock mitt kaffedrickande ökat lavinartat, plötsligt är det bekvämt att får sig en kopp gott, ett gäng olika smaker att välja på triggar kaffetarmen lite extra. Smaker jag inte ens visste fanns!

Kort sammanfattning: Årets julklapp? Ja, absolut - den här maskinen passar faktisk fler i familjen än bara kaffedrickare. Dolce Guston levererar iste (tok god!) och varm choklad som är godare än den man fick när man gjorde lumpen.
En kapsel kostar ca 3 kr och det finns redan rätt många smaker.  

Övrigt: Jag ser fram emot att Mollbergs blandning (Zoéga) kommer :)

4 kommentarer:

@Spisat sa...

Kärt barn har många namn - Delonghi Circulo heter maskinen hos Siba :)
http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=4789231

Monica sa...

Kollade en test, och denna verkar bäst!

Mc_Andersson sa...

Spännande! Var hittade du det testet?

@Spisat sa...

1290:- för Dolce Gusto Circulo nu på Media Markt.