fredag 28 januari 2011

Nya färger på Ankarsrum Assistent Original! (Tidigare Electrolux Assistent) #Matnytt #MBKT

En svensk klassiker, Ankarsrum Assistent Original kommer nu till våren 2011 i nya färger. Här ser vi en av två nyheter kallad “Cream” - den andra färgen är ännu hemlig.. Vi har sett den i natura och den är läcker, en riktig juvel att visa upp i köket!

Ankarsrum har tillverkat Assistent Original sedan 1940 och de flesta känner igen maskinen från förr med texten “Electrolux Assistent” på sidan. Nu är Assistent Original helägt av Ankarsrum.

Ankarsrum Assistent Original 2011

Bilden är klickbar. Foto: Spisat.se

“Assistent® Original tillverkas i den småländska bruksorten Ankarsrum, mitt emellan Västervik och Vimmerby. Motorn och det mesta av maskinen utvecklas, tillverkas och monteras i vår egen fabrik. Vi har ett eget gjuteri och tillverkar alla aluminiumdetaljer själva. Det vi inte kan göra i den egna fabriken försöker vi att anlita företag i trakten att göra. Bland annat köper vi plastdetaljer, lackering, marknadsföringsmaterial och förpackningar av företag inom kommunen. Detta ger en flexibilitet, leveranssäkerhet och grundmurad kvalitetsgaranti som vi är mäkta stolta över.”

Läckert, eller hur? Äkta vara - made in Sweden, Småland.
Bäst i test hos Smartson nov 2010.

Så här ser en äldre Assistent N4 ut, tillverkad på 1950-talet och i full funktion ännu!

 

-

Inga kommentarer: