Freestylad tårta med Toblerone[hmm hmm]
Fluffig tårbotten utan smör: (Vår Kockbok, Nordstedts förlag)
4 st ägg (rums temp)
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop torrvarorna och vänd försiktigt ned blandningen. Smörj in och bröa en 2 L rund form, häll i smeten och grädda ca 40 minuter i 175° C. Kontrollera med provsticka och låt sedan svalna.
Dela tårtbotten i två delar och fukta med ett par tre matskedar av:
1 del saft
1 del vatten
1 del lime
Ställ tårtbotten kallt.
Toblerone: [vad ska man kalla detta för?]
100 g Toblerone
2-3 msk vispgrädde
2 msk glukos
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
Gör så här: (läs = så här gjorde jag)
Bryt sönder Tobleronen i bitar och mixa till ett "smul". Värm sedan smulet en kastrull tillsammans med övriga ingredienser långsamt och under omrörning. Låt svalna något så det blir en lite tjockare konsistens.
Bred sedan ut Toblerone[vad det nu heter] över ena tårthalvan och ställ kallt. (Den andra fuktade halvan av tårtbotten la jag i frysen för senare glädje.)
När Toblerone[hmm hmm] har satt sig ordentligt är det dax för topping med ett valfritt tjockt lager vispgrädde som gärna sötats något. Spritsa och gör fint - servera genast!
5 kommentarer:
Det låter gott, påminner lite väl mycket om det som har landat som en korv utanpå min mage. Jättekonstigt faktiskt, man tycker ju att det man stoppar in i munnen borde hamna inuti magen och inte utanpå!
Är det jul & nyår som landat PÅ magen kanske? :D
Jo, det och lite annat smått och gott! :-)
Det heter Tobleronefluff
Tobleronefluff - klockrent namn :) Tack!
Skicka en kommentar