måndag 17 januari 2011

Seglare? Se hit! Electrolux söker besättningsmedlem till expedition i Sydatlanten

"Som en del av projektet Vac from the sea söker nu Electrolux tillsammans med forskningsorganisationen 5 Gyres en besättningsmedlem till en expedition i Sydatlanten.

Expeditionen kommer att lämna Beaglekanalen den 3 mars och vara till sjöss i elva dagar innan de når slutdestinationen Valdivia i Chile den 14 mars.

Expeditionen är något utöver det vanliga men vinnaren ska inte förvänta sig en semesterresa. Alla besättningsmedlemmar ombord kommer förväntas arbeta tillsammans. Den som får chansen att bli en besättningsmedlem kommer också att uppmanas att rapportera och informera om expeditionen och dess upptäckter på Vac from the sea-bloggen.

Kriterier för sökande:

• Ha ett genuint intresse för miljöfrågor, särskilt marina plastföroreningar
• Vara en erfaren skribent och fotograf
• Vara en lagspelare som är villig att göra sin del av besättningens uppgifter (hjälpa till med skift, matlagning, städning och hjälpa forskare vid behov)
• Inte ha lätt för att bli sjösjuk
• Kunna simma 200 meter
• Kunna lyfta 1/3 av sin kroppsvikt
• Beredd att arbeta udda tider
• Tala funktionell engelska

Ansökan:

Den som vill bli en besättningsmedlem ansöker genom att spela in en kort film där han eller hon talar om sitt namn, bostadsort, varför just han eller hon är lämpad och hur deras närvaro skulle kunna bidra på resan. Filmen ska läggas upp på Youtube och länken skickas till electrolux@vacfromthesea.com

Sista ansökningsdatum är den 31 januari.

Om 5Gyres:

5 Gyres uppdrag är att bedriva forskning och upplysa om de globala konsekvenserna av plastföroreningar i världens hav. På en expedition som går mellan Walvis Bay, Namibia till Montevideo, Uruguay (5 januari-4 februari) kommer Electrolux och 5 Gyres tråla efter plast i den södra delen av Atlanten. Plasten kommer att analyseras på labbet i Redondo Beach, Kalifornien, och senare skickas till Electrolux för att vara en del av utställningen Vac from the sea.

För mer information kontakta:
PR-ansvarig Johanna Hallander,  johanna.hallander@electrolux.se, 08-738 76 52"

 

Inga kommentarer: