tisdag 18 januari 2011

Ungsbakade chips - Sourcream & Dill. #Matnytt från OLW

OLW släpper en "dillig" nyhet, Ugnsbakade chips med gräddfil och dill. Älskar du dill som jag då är detta rätt chips för dig, mer dillsmak finns inte!

Plus för krispighet och smak.
Minus för påsens storlek (för liten).
Läser man innehållsförteckningen hittar man två smakförstärkare som vanligt, jästextrakt och E 621. Jaja, som konsument får man väl fuska ibland..? 

Det här visst du inte om ugnsbakade chips:

"I Storbritannien och USA är ugnsbakade chips populära sedan länge. Tillverkningsprocessen gör att man kan använda mindre fett utan att förlora krispighet och smak. I en undersökning tillfrågades konsumenter vad som var viktigast vid köp av potatischips. 71 % av de tillfrågade svarade smaken och 37 % svarade konsistensen. Samtidigt efterfrågades fler alternativ till friterade potatischips. Förra året lanserades OLW Ugnsbakat i Sverige som snabbt blev en storsäljare."

 

 

1 kommentar:

Camilla K sa...

Jag gillar dom andra två sorterna så jag ska självklart testa denna också. Påsen är liten..men för min del är det nog bara bra! ;)