I helgen gick finalen till norra Europas bästa bartender - Absolut Invite 2011.
Spisat.se var på plats och fick uppleva en dag vi sent skall glömma! Kameran gick varm och här kommer ett gäng bilder..
Lokalen är en gammal bank som Absolut Vodka renoverat och byggt om till ett hem. Här ser vi vardagsrummet..
Givetvis är köket av stort intresse. Det bordet skulle man ha.
Lite undanskymt i en trappa..
Mängder med gamla annonser i ett collage..
Sovrummet med utsikt mot Rosenbad..
Walk in closet inkl trumset, stärkare och en fin gitarr.. (bakom kameran)
Inget hem utan bardisk, här ryms lätt 8-10 bartenders..
DJ-bås med bästa utsikten över vardagsrummet..
Just ja, det är ju tävling! 26 bartenders blandar i fem timmar.
Gott på gång - juryn bedömer över 100 olika drinkar och cocktails.
Shake ‘n show - bartenderyrket kräver mer än muskler.
På stressiga 10-15 minuter blandas och serveras fyra + fyra hantverksmässiga klassiker.
Chili och mango, två härliga smakkamrater.
Innan banken huserade ett välkänt företag i lokalerna. Hittegods från ombyggnaden.
I källaren finns en replika av destilleriet i mikroskala bland kassavalven.
Showroom för Absolut drycker och merchandise.
Mingel i flaska. Men hur kom människorna in?
Tabasco - livsviktigt i såväl bar som kök, eller hur?
Absolut shoe.
Juryns bord. Och nej, det är inte en gravlykta utan en spottkopp!
Flera av deltagarna bar Tuffa Viktorkepsar, snyggt!
Det skar i mitt hjärta att se en kniv tugga sig genom iskuber större än Rubiks..
Full koncentration. Varje steg övervakas noga av juryn, inget spill & snusk.
Här ligger Tom Cruise i Cocktail i lä kan jag lova!Och just den här..åkte i..golvet.. Inte.. ;)
Det gäller att vara säker, hängslen och bälte. Dock ingen keps.
Inklusive fruktsallad - vitaminer är viktigt..
Juryn: Tony Conigliaro, Niklas “Mat” Ekstedt, Michel Jamais och Andreas Näslund. (länk)
Senare på kvällen en sådan här.
Och då blev allt så här ;)
Ännu lite senare, dags att presentera resultatet.
Segraren Mathin Lundgren - lika trött som glad. (länk)
Bonusbild: Cola att vara nyfiken på, en riktig smaksensation.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar