måndag 28 februari 2011

Gästbloggat: Bageritekniker för hemmabagare, brödkurser och att ha sin hobby som jobb.

Ibland har man höga förväntningar på något som man ska göra, och ibland blir man överraskad över hur kul det var.
När jag började hålla brödkurser så hade jag ingen större aning om ifall det skulle vara roligt eller inte. Lite kul verkade det ju naturligtvis, att träffa folk och dela med sig av sitt intresse.

Men vad jag inte var beredd på var, att det skulle dyka upp en jämn ström av fantastiskt glada, positiva, entusiastiska, hjälpsamma människor på varenda kurs, som skulle ge mig förhoppningsvis lika mycket jag som ger dem.
Jag var inte beredd på att boostas med energi varje kurstillfälle. Att vara gladare och piggare efteråt, än jag var innan kursen började.
Jag hade helt plötsligt hittat det absolut roligaste jag har gjort i hela mitt liv, och vill bara fortsätta göra det!

Förutom den här energikicken, är det förstås otroligt roligt att visa folk bageritekniker som gör att deras bröd kommer att bli bättre.
2006 tänkte jag bli bagare, men allergin sa nej. Däremot fick jag med mig en massa kunskap, kunskap som tyvärr inte överensstämmer med det som står i böcker, och som vi lärde oss på hemkunskapen. Man kan göra allting helt rätt enligt boken, men misslyckas, för att det är boken det är fel på.

Det var då jag modifierade teknikerna för ett hemmakök och skapade konceptet ”Bageritekniker för hemmabagare”.

Nu har jag farit omkring i diverse städer och hållit kurser i 2 års tid, och det är fortfarande lika kul.
I år har jag också börjat samarbeta med Kungsörnen, det mjölmärket som funnits längst i våra skafferier, och som fortfarande är stora på hemmabagarprodukter.
De startar Bakademin under våren 2011, först ut bland städerna är Malmö, och jag är deras kursledare.

För tio år sen hade jag inte en susning om att jag skulle hålla på med det här idag, och älska det!
Det här har inte stått på listan "Vad jag vill bli när jag blir stor". Det var något ganska oväntat som hände, en idé som tog fart fortare än jag trott, ett intresse som blev mitt jobb. Livet är spännande!

Jag heter Maria Blohm håller till på  www.bakahemma.com

Baka lugnt så ses vi!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Den kursen vill jag gå på. Bor ju i Malmö och vill lära mig baka. När?

@Spisat sa...

Åh, lyllos som bor i Malmö och kan gå på brödkurs! Jag sätter dig i kontakt Maria på direkten!