Gojibär i bröd? Går det och ger det någon smak? Fram med prylarna och recept, här skall bakas!
På Aromias påse står det “Passar utmärkt i matbröd och muffins” - men inget om hur man gör. Bären är något hårdare än vanliga russin så jag lägger dem i blöt dryga timmen. 3 msk goijbär och 2½ dl kokande vatten. Lite fundersam om jag nu har dödat allt nyttigt i bären.. Jaja, den som lever får se.
Brödet i sig är Freddes frukostfrallor - ett enkelt och snabbt bak. Då goijbären är blötlagda tar jag 500 g vatten istället för 600 g som står i receptet. Jag ökar saltmängden något till 23 g. Sen gör jag som vanligt, nämligen latbakar.
På bilderna (klicka för större) ser man tydligt hur bären trasas sönder för att i det färdiggräddade brödet mest likna chiliflakes. Att brödet blev gott är ingen hemlis men nästa gång låter jag bären åka med mot slutet istället.
4 kommentarer:
Gojibär i bröd smakar toppen! Här är ett jag gjorde förra året
http://www.minnasmat.se/2010/04/brod-med-solrosfron-gojibar/
Solroskärnor, det missade jag - tack för påminnelsen!
Tack för att du påpekade att vi missat recept till bröd och muffins.
Recept på muffins med Gojibär finns på: http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=952
Brödrecept på : http://aromia.se/wordpress/nyttigt-och-gott-gojibrod/
Nja, missat, nä inte så.. Frågan är mer om goji förlorar delar av sina goda & hälsosamma egenskaper tex vid blötläggning i hett vatten.
Skicka en kommentar