Krämig potatissoppa - billig och enkel middag på knappt 15 minuter. Recept för två portioner.
Du behöver:
½ gul lök, hackad
1 msk neutral olja
1 klick smör
ett par varv svartpeppar ur kvarn
4-5 st kokta, kalla potatisar, skivade
5 dl kokande vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ burk (knappt) Gourmet Crème Fraiche med dill, vinäger & svartpeppar
Lite purjolök (ha färdigskivat i frysen!)
Gör så här:
I en tjockbottnad kastrull: Mjuka löken i olja och smör utan att den tar färg, peppra lite och mata i potatisen lite grand åt gången och rör om hela tiden. Smula i buljongtärningen. När potatisen börjar vilja fastna tillsätter du allt vatten och låter koka upp. Dra nu av kastrullen från värmen och mixa till en slät soppa. Vänd ned smaksatt crème fraiche och rör om. Smaka av med salt och ev. lite vatten eller med mer CF om soppan är mycket tjock.
Servera genast i varm skål och toppa med skärvor av purjolök.
2 kommentarer:
Kall, kokt potatis ? Eller bara kall rå ? Förlåt, jag är petig :-)
Kall & kokt. Tack för påpek, ska förtydliga :)
Skicka en kommentar