tisdag 15 februari 2011

Vad är barkbröd och är det verkligen bark i brödet? #Nyfiken

Gissar att alla hört talas om barkbröd någon gång och tänkt att det hör till historien och fattigdomen till och så har man inte tänkt mer på det. Men barkbröd måste ju innehålla bark, annars är det inte barkbröd. Eller?

Svenskt Mathantverk vet vad det handlar om:

“Vid tillagning av barkbröd så är det inte den yttre barken som används, utan ett tunt skikt (floem) vitabark, som finns mellan veden och ytterbarken. Smaken är kraftigt besk. Man skördar barken på våren då saven stiger och det släpper lätt, därefter torkar man den och sedan rostar över eld tills den blir skör och möjlig att finfördela och sikta till ett mjöl.”

Barkbröd

Svenskt Mathantverk har funnits i 18 år. Företagets annorlunda produkter efterfrågas av alla som söker det extraordinära och unika. Produktprofilen andas det som är gammaldags med en nostalgisk känsla från förr. Möt Svenskt Mathantverk på Formex “höst” 2011.

1 kommentar:

www.barnenshjaltar.blogg.se sa...

Tack tack!!