tisdag 29 mars 2011

Decomax - köksprylen som sätter moset på plats.

Lékué Decomax - en matentusiasts bäste vän? Vi provar.

Ända tills nyligen var köket utan en sprits, en plastpåse med ett avklippt hörn fick duga för grädde och sånt. Potatismos klickades ut med sked och resultatet blev lite sådär.

Decomax rymmer 3,5 dl och kommer med sex olika munstycken för olika ändamål. Här sitter det grövsta stjärnmunstycket på och levererar det som komma ska bli kroketter av potatismos.
Moset i fråga var duktigt tjockt så dekoreringspennan fick sig en tuff match men klarade jobbet utmärkt. Nästa potatismos ska jag göra något lösare och på så sätt enklare att hantera.  

(Tyvärr saknas den konstnärliga delen helt hos mig som ni ser..)

Lékué Decomax är ett oumbärligt verktyg i köket när du ska dekorera mat, tårtor och andra bakverk. Ungefär så lät det första gången jag hörde talas om Decomax och sen var det inte mer med det. Jag behöver ju inte en sådan, en silikongrej från Spanien - nä, rostfritt eller trä ska det vara.
Ett drygt halvår senare kontaktar den svenska importören mig och undrar om jag kan tänka mig prova...just precis, en Decomax.
Vid det här laget har jag sett produkten hos några bloggare, sett den på mässor och dessutom har våra vänner på Ninasmat den i sortimentet.
Varför inte prova då? Då sötsaker inte är min grej frågar jag om det går att köra potatismos i spanjoren. Svaret blev ett osäkert nja.

Fine, då provar vi! Och resten är ju historia. Långtest påbörjat och nu vill jag spritsa allt som tänkas går att spritsa!

Hur potatiskroketterna blev kan du läsa här..

2 kommentarer:

Monki sa...

Jag har den lilla, men känner att jag nog måste ha den stora istället...

@Spisat sa...

Den lilla har ju sina fördelar till tex dekor men vill man spritsa maränger och mos behövs mer. Tror jag hört ett rykte att det kommer en ½L Decojumbo.. :)