onsdag 9 mars 2011

Idag wokar vi med hetta - sen bjuder vi vännerna! #WokGold by @Findus_se i #Matnytt

Det var ett tag sen wokpannan var framme men nu är det dags på riktigt. Alltså på riktigt riktigt. Fiffiga Findus grejat en hett yrkeskök där ett par av oss (heta?) matentusiaster ska woka oss svettiga. Och sen kommer våra vänner och äter upp alltihopa. Klockrent.
Taggen på Twitter är #Wokgold för den nyfikne. Så kommer det självklart ett inlägg med massor av läckra bilder från aktiviteten under fredagen.

Hoppas att det kommer likna detta - eller vem vet om det blir ännu bättre? :)

Det här är den gyllene påsen för dagen, Wok Gold. Hur många kommer det gå åt under kvällen tro?

“Nu lanserar Findus en ny fryst asiatisk grönsakswok – Wok Gold. En grönsakswok med extra många omtyckta asiatiska grönsaker som youcai, bambuskott, grön vitlök, vattenkastanj och dessutom gul morot, minimajs, sugar snap peas och lök. Lättlagat med en perfekt blandning av finstrimlade och lite större bitar grönsaker med inspirerande recept för fågel och kött.”

Youcai har odlats i Kina sedan 500-talet, den tillhör kålfamiljen. Youcai har en mild söt kålsmak med viss broccolianknytning, man äter både stjälk och blad.
Grön vitlök kallas också vitlöksstänger. Den ser ut som ett mellanting av salladslök och gräslök. Den gröna vitlöken doftar vitlök och ger en mild vitlökssmak. Används ofta som smaksättare i asiatisk mat.

Alla goda ting är sju - let’s wok!

-

Inga kommentarer: