tisdag 22 mars 2011

Ketel One, basilika, citrongräs, campari, färsk citronjuice och sockerlag. World Class 2011.

Det blir en Basil Grande, alltså en drink och inte vilken drink som helst!

Blanda Ketel One (=finvodka), basilika, citrongräs, campari, färsk citronjuice och sockerlag toppa med ett garnityr av grapezest. Det blir vinnardrinken som skapades av Abdallah ”Boudy” Ghostine igår på Berns i Diageos bartendertävling World Class 2011.
Boudy at Berns 2011_Detta gav Boudy en biljett till semifinalen i Berlin i maj och är därmed ett steg närmare finalen i New Delhi i juli.
Juryns motivering lyder: "Det handlar lika mycket om presentation som om själva drinken. Det tycker vi att Boudy lyckades med mycket väl med drinken Basil Grande. Kunskap, innovation och show i kombination."

Från Norge gick Therese Östervold vidare med söte bror - en röd och söt cocktail.

Recept kommer på vinnarnas bidrag! Läs mer om tävlingen här.

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

I våra öron låter det hur gott som helst! Det receptet vill vi bra gärna ha.

@Spisat sa...

Recept är på g!

@Spisat sa...

Så här blandar man en Basil Grande, Boudys vinnarrecept på en "grön" cocktail:

Ingredienser:
3 centiliter färskpressad citronjuice
2,5 centiliter sockerlag (lika delar vatten och socker)
5 centiliter Ketel One Vodka
1 centiliter Campari
8 blad grön basilika
2 centimeter citrongräs skuren i två bitar, för att få fram smaken

Gör så här:

Mortla basilika och citrongräs försiktigt för att få ihop smakerna. Mortla inte för mycket, då blir drinken grön.
Blanda resten av ingredienserna i en shaker. Skaka ordentligt. Dubbelsila, först en gång och sedan igen med en finare sil, för att slippa basilika- och citrongräsbitar.
Skär en tunn bit grapefruktskal och lägg i drinken.
Häll upp i ett kylt cocktailglas.

Källa: http://www.alltomstockholm.se