onsdag 23 mars 2011

Kökskniven en snuskfälla?

Köks- och kockknivar kommer med olika typer av handtag, det finns helsmidda knivar där blad och handtag är i ett och samma stycke. Knivar med plasthandtag är ofta billigare, fula och praktiska.
Klassikern i trä som ofta är den som känns bäst att hålla i, är inte tung och är trevlig att se på.

SnuskfällaHelsmidda knivar ger god hygien, inga skrymslen där snusket kan bli kvar, platsknivarna kan se ut på olika sätt men är ofta bra.
Frågan är hur mycket bakterier och annat gojs som gömmer sig i skaftet och handtaget på en träklassiker?

Diska och låta torka ordentligt är A & O, lite klorin och en tandborste gör säkert nytta då och då precis som på skärbrädorna. Men ärligt talat, hur ofta gör man en klorinsväng? Ingen kniv förtjänar diskmaskinen - men det visste väl du redan om..?

Inga kommentarer: