En mer enkel kyckling med så mycket smak finns inte, fågelkraken fick sig åtta timmar i en Crock Pot och redan innan lunch doftade det ljuvligt i köket!
Häng med i bilderna, receptet kommer på slutet:
Lite olja.
Morötter, snedskurna ca 1 cm tjocka.
Helt vanlig lök, ca 1 cm tjock skivor.
Kycklingen överst och salt på.
Torkad persilja, ekologisk den med.
Lite kycklingfond, 1 tsk för att vara exakt.
Fåglar gillar att simma, 1 dl vatten.
Receptet i detalj:
1 msk olja
1 st kyckling
2-3 st morötter
1 st gul lök
1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
½ tsk citronpeppar
1 tsk kycklingfond
1 dl vatten
Gör så här:
Ehum, scrolla upp och se bilderna :)
-
9 kommentarer:
Spännande manick, verkar bekvämt att bara slänga ner allt, om man gillar hel kyckling. Men den kanske funkar med filéer också :)
Är den energisnål?
Mycket! Har har precis fått hem min mätare och kommer presentera just tekniska data om slökokaren.
Vill.Ha.Nu.
Du får mig att vilja damma av min lergryta, för nog borde man kunna laga långsamt i den med..?
Den klassiska lergrytan är precis lika bra! Men det är helt upp till din ugn att klara av en låg temperatur och hålla den på en jämn nivå. Sen är frågan också om du törs lämna ugnen på över dagen när du inte är hemma?
Absolut!
Ugnen är väl inte värre att lämna ensam hemma än vad en elgryta är? Eller?
Har man en ugn som stänger av sig efter en viss tid eller går ner i effekt när maten är klar skulle jag känna mig trygg.
Jag lämnar aldrig ugnen på om jag inte är hemma. Kan vara så att jag är harig men en ugn är på ca 6000W medans långkokarn drar mellan 10-240W, dvs glödlampa till TV i effekt.
Skicka en kommentar