I 15 timmar tillagades en bit grisnacke (fläskkarré) i Coca-Cola, vin, vatten och salt i en långsamkokare - en Crock-Pot. Så här såg det ut:
Favoritköttet på en gris. Ca 1 kg.
1 tsk salt. Gnussa in i köttet.
1 dl billigt vin. (resten till kocken)
På med locket och ställ timern. Läge 1, lägsta temp.
Efter 15 timmar är köttet så mört att det krävs tålamod att skiva det.
5 kommentarer:
Låter gott, hur många grader på ugen?
Urläckert :)
I en vanlig ugn brukar jag köra 150 grader med liknande kött, det går säkert bra med lägre temp och längre tid också. Använd alltid termometer och kontrollera temperaturen i kärnan på köttet.
Det här har jag missat! Hur mycket sky fick du ut?
Tänkte inte på att mäta tyvärr, jag brukar ju göra sånt bara för att jag är nyfiken. Men med en skvätt grädde blev det sås som på bilden för drygt tre portioner.
Skicka en kommentar