söndag 27 mars 2011

Långlagat: Fläskkarré i cola & vin - enkelt, himla gott och extremt mört! #CrockPot

I 15 timmar tillagades en bit grisnacke (fläskkarré) i Coca-Cola, vin, vatten och salt i en långsamkokare - en Crock-Pot. Så här såg det ut:

1 Kött Favoritköttet på en gris. Ca 1 kg.

2 Salt 1 tsk salt. Gnussa in i köttet.

3 Pottan Ner i “pottan”.

4Vin 1 dl billigt vin. (resten till kocken)

5 Cola 1 dl Cola och 1 dl vatten.

6 Timer På med locket och ställ timern. Läge 1, lägsta temp.

7 Skivat Efter 15 timmar är köttet så mört att det krävs tålamod att skiva det.

8 ServeratLite grädde i såsen och hemlagat mos. Himmelskt gott!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Låter gott, hur många grader på ugen?

Christer sa...

Urläckert :)

@Spisat sa...

I en vanlig ugn brukar jag köra 150 grader med liknande kött, det går säkert bra med lägre temp och längre tid också. Använd alltid termometer och kontrollera temperaturen i kärnan på köttet.

Alma Mater sa...

Det här har jag missat! Hur mycket sky fick du ut?

@Spisat sa...

Tänkte inte på att mäta tyvärr, jag brukar ju göra sånt bara för att jag är nyfiken. Men med en skvätt grädde blev det sås som på bilden för drygt tre portioner.