Du behöver (förutom ett kök och lite fantasi):
6 st potatisar
2 st morötter
1 st paprika, valfri färg
1 st kålrot (något större än en tennisboll)
1 st gul lök
2-3 msk olja
salt, örter2-3 st köttbitar
2 msk smör att steka i
salt & svartpeppar10 st rädisor
½ gurka
1 st tomat
Ruccola eller en påse gott och blandat
Gör så här:
Sätt på ugnen, 225 grader. Tvätta och skala rotsakerna, dela i lika stavar, klyftor eller vad man man vill. Fördela i en långpanna, toppa med paprika, salt, örter och olja. Rör om efter 20 minuter i ugnen och låt gå ca 20 minuter till.
Under tiden bryner du köttet hastigt i smöret och lägger köttet åt sidan. Salta & peppra. Grojset som är kvar i pannan blir din skysås, häll i ca 1½ dl vatten och låt koka upp. Lägg i köttet igen och låt gå klart på svag värme under ett lock.
Det gröna till tallriken, smaka på rotsakerna, på med en köttbit och lite av såsen. Det var det hela och det var inte svårt. Max 45 minuter tog det. Smaklig spis!
1 kommentar:
Oj, vad gott det ser ut. Nu blir jag hungrig, det får bli en kvällsmacka och en kopp te. :)
Skicka en kommentar