måndag 28 mars 2011

Omöjlig att öppna - 1,5L mjölkpaket, Tetrapak / Arla. Nu ringer vi och klagar varje gång tills problemet är löst!

1,5L mjölkpaket är omöjliga att öppna utan sax eller kniv. Nu är det dags för uppror alternativt folkbildning, något måste göras åt problemet. Vårt förslag är skruvkork som på många andra produkter.

Mer än vartannat mjölkpaket av 1,5L typ fungerar inte som det skall. Problemet bör adresseras Tetrapak men då det är Arla som indirekt säljer förpackningen med innehåll är detta också ett problem för dem. 

Pappersskiktet delar sig och mjölkpaketet förblir oöppnat. Fram kommer ett spetsigt vapen som försiktigt penetrerar sista lagret. Att be barnen öppna ett mjölkpaket är helt uteslutet.

Nu ser mjölkpaketet ut så här, mjölken rinner till höger, vänster och lite i glaset. Sen stänger man paketet och blir ännu mer frustrerad nästa gång det öppnas - mjölkinkontinensen är ett faktum. För att inte tala om alla snuskiga fingrar som är där och petar bort pappret!

Från och med nu kommer vi reklamera varje mjölkpaket som inte fungerar som det skall och hoppas att fler av er mjölkhaverister gör det också.
Telefonnumret till Arlas kundtjänst står på varje paket och är gratis att ringa.

-

13 kommentarer:

Mia Dalqvist sa...

Jag upplever problemet men väldigt sällan. Definitivt inte vid varannat paket. Kan inte minnas att det inträffar oftare än någon gång per halvår, om ens det. Är det ett problem specifikt för 1,5l-paketen? Använder de annat lim/papper till dem? (Köper praktiskt taget alltid 1l-paket. Arlas kravmärkta 1l saknar skruvkork.)

Sussiel sa...

Jag har bojkottat arlas mjölk för länge sedan till förmån för lidels med gängad kork. Billigare, hygieniskt och paketet kan ligga i kylen.

JohanMedË sa...

Fråga Skånemejerier - de vet nog mer. Vi har druckit mjölk ur denna typ av förpackning i 30 år... Utan problem ;-)

@Spisat sa...

Krosspostar en FB-kommentar: Härligt med produktutveckling. Redan på 60-talet skämtade Åke Ortmark med Tetrapak: "med tetra har du alltid mjölk på bordet!"
Tack Jakob för den :D

@Spisat sa...

1,5L only..

@Spisat sa...

Vi gillar Lidl's skruvkorksmjölk också men det är så mycket närmare till Coop... Dålig ursäkt, jag vet ;)

Christopher Anderton-Blomqvist sa...

Ha! Satt just och störde mig på det! Helt pinsamt av dom på designavdelningen. Det där borde ha fastnat i design processen.

@Spisat sa...

Hehe, klockrent! Fråga, har du dina mjölkpaket liggandes i kylskåpet fram till du öppnar paketet? Tänkte om det kan ha med saken att göra på något vänster..?

Alma Mater sa...

Jag köper också denna 1,5 liters fast från Milko. Märkligt att det inte gjorts framsteg i detta sorgliga bevis på taskig design. 1-liters är lättare att öppna.
Om man öppnar den på två manövrar och inte står och pillar så går det bättre.

Åsa sa...

Har ALDRIG problem att öppna sådana tetrapack. Hänger absolut aldrig, never, nunca, no way med på att få fler hatplastkorkar på Arlas (m fl) mejeriprodukter.
Kommer väl förmodligen vara tvungen att sluta helt och hållet med mjölk, yoghurt, filmjölk, grädde och allt vad mejeriprodukter det finns i Tetrapacks förpackningar...

Ninnibeth sa...

Eftersom Gävlemejerierna "alltid" haft så'na här förpackningar så kan jag bidra med någa "knep":
* Man måste vika upp "vingarna" hela vägen bakåt.
* Om det inte går att fälla ut "näbben" är det enklast att ta ett ben på en gaffel & peta ner i hålet och dra upp den snarare än att pilla med sax eller kniv.

Därmed inte sagt att det inte är irriterande när dom varit för ivriga med limmet...

Christopher Anderton-Blomqvist sa...

Nops, står prydligt upp i kylskåpet.

@Spisat sa...

Check!