En krispig thaigryta till middag är helt rätt vare sig det är helg eller vardag. Smakerna är enkla att anpassa - milda så hela familjen kan njuta eller lite mer styrka och knuff. Rätten blir enkelt köttfri om man så önskar med t.ex. quornstrimlor*.
Krispig thaigryta med cocosmjölk och youcai
Recept för 4-6 personer. Tid från 20 minuter.
450 g fläskkött eller kyckling (fläskbog, skinkstek eller filé*)
1 liten påse Findus Wok Gold wokgrönsaker
1 burk cocosmjölk
1 st gul lök
1 bit ingefära, stor som en tumme
4 msk soya, gärna ljus av Japansk typ
2-3 msk neutral olja
2 krm vitpeppar, malen
Lite lite salt
(½ tsk sambal oelek för hetta)
Gör så här:
- Strimla köttet och fräs i lite olja tills köttet fått färg, häll över cocosmjölken, låt koka upp och sänk temperaturen.
Under tiden köttet mjuknar och cocosmjölken reducerar delas löken i halvmånar, ingefäran skalas och blir till tändstickstunna stavar.
- Mjuka löken i wokpannan tillsammans med lite olja och salt, tillsätt ingefäran, dra upp värmen och minuten senare i med wokgrönsakerna. Kasta runt allt i woken under 2-3 minuter så att krispigheten är kvar.
- Smaka av köttet så det är mört och färdigt, tillsätt soya och vitpeppar. Rör om och häll detta över wokgrönsakerna, låt bli varmt och servera genast tillsammans med ett gott ris.
---
*Fläskfilé, kycklingfilé och quorn tillagas snabbare än fläskbog och skinkstek - detta påverkar tiden för receptet.
3 kommentarer:
Mmm vad det ser gott ut. Jag har ju en på Wok Gold i frysen (tack vare en snäll person ;) och detta recept ska absolut testas!
Snälla människor är det bästa jag vet :) Lycka till och berätta hur det gick!
verkar jättegott
Skicka en kommentar