lördag 5 mars 2011

Revbensspjäll. Enkelt och gott, men varför knäckta?

Varför är revbensspjäll alltid knäckta? Man kan säkert få dem i vilken längd som helst om man beställer eller handlar hos en gammal hederlig köttbutik, men på vanliga affären är det alltid knäckta. 

Hur som, kvällens middag i förmiddags:

Recept på en höft:

500 g revben per person
3-4 msk olja
3-4 msk soya
2 msk sötsursås 
1 dl äppelmos
1 msk paprikapulver
1 tsk Tonykrydda
Salt och peppar

Lägg revbenen i en form, gnussa på det gotta på båda sidor. Plasta och ställ kallt 4-6 timmar. Gnussa igen. Sätt på ugnen, 175 grader och låt gå runt 45-60 minuter beroende på tjocklek. Servera med en kall öl och 2 meter hushållspapper. Okejrå, potatis också.

2 kommentarer:

Camilla K sa...

Det här receptet ska jag absolut prova. Har länge försökt få fram det perfekta revbensreceptet ...men än så länge har jag inte fått det så som jag önskar! Kanske jag har tur nu! :)

@Spisat sa...

Dessa revben visade sig vara barnvänliga, precis så där lagom salta & söta - nästan lite kinamat om man säger. Ett par matskedar lökmos skulle nog passa för vuxenklubben.