fredag 18 mars 2011

Rökt skinka från Lönneberga - spårbart och utvalt. #Matnytt

Lönnebergaskinka är ett begrepp i charkdisken sedan jag var barn och långt innan dess också. Nu finns Lönneberga som nyhet i butiken tillsammans med flera nykomlingar.
Det här är riktig skinka som kommer Nydal gård i Vårberg Varberg och är en av flera utvalda produkter i en serie.

Lönneberga Rökt SkinkaDet här är en skinka som är lätt att tycka om, fina relativt stora skivor och med den klassiska lätta röksmaken som vi alla känner igen.
Innehållsförteckningen är okej även om jag undrar varför man behöver stabiliseringsmedel i en så här fin produkt. Kan det ha med att skinkan inte ska upplevas torr då den har en hållbarhet på en månad? Svaret lär inte dröja!

Hur gott är det då? Jo, nog skulle jag kunna sluka hela paketet på stående fot, precis så gott! Finskinka som vore synd att ha på pizzan.

5 kommentarer:

Berens sa...

Det är en himla skillnad på Vårberg och Varberg. Nydal gård ligger i Varberg!

@Spisat sa...

Tack :) Mitt slarv!

Camilla Tuvesson sa...

Hej!
Kul att du vill skriva om Lönnebergaskinka i din blogg och att du tycker den är smaskens! Här kommer vårt svar på varför man behöver stabiliseringsmedel i en så fin produkt.

- Stabiliseringsmedel är en grupp livsmedelstillsatser som används för att påverka en produkts konsistens. I hemmet används sådana ämnen i den vanliga matlagningen, tex potatismjöl, vetemjöl osv. Inom livsmedelsindustrin vill vi kunna producera livsmedel som har enhetligt utseende och konsistens. I skinkans fall är konsistensen av stor betydelse för att kunna skiva de finskurna skivorna som så många vill ha på smörgåsen.

Sedan är dessa Lönneberga skinkor tillverkade hantverksmässigt och består enbart av hela muskler som gör att man får den finaste skinkkvaliteten. Vi har också valt att enbart använda oss av svenska råvaror och just i Utvalda gårdar är råvaran spårbar hela vägen till uppfödaren Nydal gård utanför Varberg.

Med vänlig hälsning
Camilla Tuvesson
Brand Manager, Lönneberga

@Spisat sa...

Tack för svar :)

@Spisat sa...

Så var det frågan om stabiliseringmedel i skinka - nu har vi fått svar från Lönneberga!