En mer spännande och äggande rätt på under 20 minuter får man leta efter.
Recept för 4 st äggfluffar à la LCHF:
6 st ägg från lyckliga höns
1 dl vispgrädde
1 st liten rödlök, grovt hackad (ca 1 dl)
12-15 st syltlökar
1 msk smör
1 msk basilika, hackad
½ tsk salt
½ tsk nymalen svart- eller vitpeppar
4 st 1 cm tjocka skivor kryddsmör, Biggans med parmesan & soltorkade tomater
Gör så här:
- Sätt på ugnen, 225° C.
- Fräs lök och syltlök i varm panna med lite smör.
- Knäck äggen i en redig skål och rör ihop med grädde, salta, peppra och peta i den mjukade löken.
- Fördela syltlökarna i små smorda pajformer ca 12 cm i diameter.
- Rör om riktigt hårt med en gaffel i äggröran innan du häller den i formarna.
- Toppa med ytterligare lite svartpeppar (snyggast så), en skiva av kryddsmöret och strö på basilika.
- Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen.
- Servera genast på varm tallrik.
Pajformarna på bilden är Lékués silikonformar.
1 kommentar:
vilket bra tips!
http://trattoria.blogg.se
Skicka en kommentar