onsdag 13 april 2011

Äggfluff med soltorkad tomat & parmesan. #LCHF i ugnen - frukost, mellanmål eller snacks!

En mer spännande och äggande rätt på under 20 minuter får man leta efter.

Äggfluff à la LCHF Recept för 4 st äggfluffar à la LCHF:

6 st ägg från lyckliga höns
1 dl vispgrädde
1 st liten rödlök, grovt hackad (ca 1 dl)
12-15 st syltlökar
1 msk smör
1 msk basilika, hackad
½ tsk salt
½ tsk nymalen svart- eller vitpeppar
4 st 1 cm tjocka skivor kryddsmör, Biggans med parmesan & soltorkade tomater

Gör så här:

  • Sätt på ugnen, 225° C.
  • Fräs lök och syltlök i varm panna med lite smör.
  • Knäck äggen i en redig skål och rör ihop med grädde, salta, peppra och peta i den mjukade löken.
  • Fördela syltlökarna i små smorda pajformer ca 12 cm i diameter.
  • Rör om riktigt hårt med en gaffel i äggröran innan du häller den i formarna.
  • Toppa med ytterligare lite svartpeppar (snyggast så), en skiva av kryddsmöret och strö på basilika.
  • Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen.
  • Servera genast på varm tallrik.

Pajformarna på bilden är Lékués silikonformar.

1 kommentar:

Trattoria sa...

vilket bra tips!
http://trattoria.blogg.se