torsdag 7 april 2011

Erotisk med Berte - väl värt varje kolhydrat! #Glass #Matnytt

Glassnytt i premiumsegmentet kan få vilken matentusiast som helst att bli nyfiken. Berte Glass som distribueras av SIA Glass finns nu i butikerna sedan någon vecka tillbaka.

Det här är GLASS med versaler, smak och konsistens som är utöver det vanliga! En burk rymmer 0,5L och kostar 45 SEK på Coop Forum, många pengar är det men det är också en dryg produkt. Jag skulle påstå att en burk räcker till 3-4 vuxna och då är kostnaden en helt annan.

Berte Glass BlåbärCheesecake Att välja sina favoriter bland Bertebrukarna är inte enkelt, men Blåbärs-Cheesecake och Kladdkaka-Choklad är mina favoriter redan vid en första provsmakning. Skidtur är riktigt spännande, en riktig smakorgasm med massa gott att tugga på!

Berte Glass KladdkakaKnäck-Bräck gillade barnen, jag tyckte den var något lite äggig i smaken. Äppelpajen är ännu oöppnad men lovar gott :)

Berte Glass i kvintett (klickbar)Sammanfattning: Berte Glass är det bästa som hänt på riktigt länge och vi får hoppas att prisbilden inte skrämmer för många kunder. Godare glass finns inte just nu och där med basta Berte!

7 kommentarer:

Mia Helgelin sa...

Jag funderade på varför den heter Berte? Tankarna vill gärna vandra iväg till Berteqvarn, men det är ingen samband väl? Tror jag måste testa kladdkaka, tar man lite måste det hamna inom ramen för #lchf :)

@Spisat sa...

Glass är alltid nyttigt. #Lchf nja men det ska ju vara gött ibland å?!
Berte Qvarn och Berte Glass ligger i samma ägarstruktur, så tanke din är helt rätt!

lobbin sa...

Hur god är den jämfört med annan premiumglass, typ Ben&Jerry?

@Spisat sa...

Ben & Jerrys är på ett annat sätt, svårt att förklara men om man spårar ur lite så är Berte Glass mer tuggiga och definitivt mer smakrika. Berte är mer mot Häagen-Dazs som är iaf min gamla måttstock för finglass.
Frågan är om man öht kan svara mer luddigt än vad jag gjorde precis men smaker är svåra att jämföra om man inte har båda tillgängliga och i samma smak, tex kladdkaka.

Berätta när du smakat :)

lobbin sa...

Ja, att smaka är väl enda sättet att ha något att säga om den :)

@Spisat sa...

Uppdatering: Berte Glass Äppelkaka - provsmakas just nu!

Mc_Andersson sa...

Kan inte välja. Orgasmiskt goda är de allihopa :)