tisdag 12 april 2011

Fisk med mos är alltid rätt! Potatis, broccoli & blomkål - något för alla. #Gi #Lchf

Smaker till fisk eller rättare sagt tillbehör till torsk - enkel match, mos förstås! Här kommer tre mosalternativ till Findus nya “Lyckas med…”.

För att tillgodose alla fiskälskare gör vi tre olika sorters mos, potatismos, broccolimos och blomkålsmos. Broccoli och blomkål är ett bra alternativ för kolhydratjägare men också kul, färger får barn att äta mer!

För att göra detta enkelt men vardagslyxigt gör vi en form av kroketter, här med hjälp at två skedar. Nope, inte alls svårt! Alternativet är att spritsa eller helt enkelt bara klicka ut moset. 

Torsken är enkel, varje fiskbit kommer i en liten ugnspåse. In i ugnen och resultatet blir lysande. Lyckas med detta gör alla.

Fisken kommer med ett härligt kryddsmör som ligger som en ringel över, detta smälter och ger dig en fin sås. Smör och örter i detta fall. Det är generöst med smörsås, detta gör vilken LCHF:are som helst lycklig :)

Mos i tre smaker, en näve harrysar och lite citronzest är allt som behövs för en lyckad middag. Enkelt är nu kung.

Kroketterna är enkla, ingredienserna är ett minimum och smakerna ett maximum!

Recept för drygt 4 portioner:

400 g potatis, mjölig sort
400 g broccoli
400 g blomkål
3 st äggulor (spara vitorna till annat i frysen)
Salt

Potatisen kokar du som vanligt. Broccoli och blomkål blir bäst om du ångkokar, detta tar bara 5-7 minuter. Ånga av ordentligt med en handduk över och låt svalna något.
Sätt på ugnen nu, 250° C.

Under tiden potatisen kokar klart pressar du ut så mycket vatten som möjligt ur blomkålen och broccolin (enklast med potatispressen), sen använder du din stavmixer till blomkålen och sedan broccolin. Kontrollera med en gaffel att inga större delar finns kvar. Rör i äggula och salt efter smak.

Nu borde potatisen vara klar för press eller stomp, i med äggula och salt. Ropa på barnen, nästa steg är rolig att hjälpa till med! Fram med en smord ugnsfast form, forma kroketter, klicka ut eller spritsa till storlek av golfbollar eller något större. Repetera med blomkålsmoset och till sist broccolimoset.

Ställ in mosskapelserna i den heta ugnen ca 10 minuter innan torskpaketen och sänk ugnen till 190° C. Fyll på med fisken i ugnen och sätt en timer på 20-25 minuter.

Servera med något grönt på varma tallrikar och ringla på smöret. Njut nu av enkla och rena smaker!

-

Inga kommentarer: