fredag 8 april 2011

Folkligt finöl: S:t Eriks PALE ALE #Matnytt

S:t Eriks Pale Ale är ett folkligt öl, ett folkligt finöl. Köp, smaka och njut så kommer våren till dig i ett nafs.

S:t Eriks Pale Ale S:t Eriks är alltid lite speciellt för mig, historien bakom, bryggeriet och kvinnan bakom ölet. Kvinnan bakom ölet undrar du nu såklart, Jessica som är skaparen av S:t Eriks har jag haft förmånen att träffa några gånger och det gör sitt till naturligtvis!

S:t Eriks Pale Ale är hittills den S:t Erik som jag tror kommer tilltala en bredare publik med sin härliga lätta smak. Jag upplever sommar med päron och citrus i flaskan som innehåller humlesorten Citra.
17 SEK flaskan på ett Systembolag nära dig. Solklart köp, rekommenderas!

-

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Låter absolut intressant, speciellt för Håkans om är väldigt förtjust i just Pale Ale. Blir nog till att lägga in en beställning, eller finns den i basutbudet?

@Spisat sa...

S:t Eriks PA finns på bolaget men under en begränsad period, 40000 flaskor om jag inte minns fel.

Jessica sa...

Hej
S:t Eriks Pale Ale finns nu i ordinarie sortiment och skall finnas i de flesta butiker det är en "T1" lansering.

Hälsningar
Jessica

Sussiel sa...

T1? Förklara tack.

Jessica sa...

copy-paste från Systembolagets sida för leverantörer. Hoppas det klargör en del ang Systembolagets modulsystem.

För den som inte orkar läsa igenom hela texten så är det i princip som så att en BAS-lansering finns i alla butiker (ca416st), T1 i ca300 butiker, T2 i ca180butiker, T3 i ca 65butiker osv. Lanseringskategorin beskriver i princip hur många butiker produkten kommer att finnas i.

Hälsningar
Jessica
-----------------------------------------
Våra försäljningskanaler
Systembolaget har ett rikstäckande försäljningsnät av 413 butiker och fler än 500 ombud. Butikerna delas in i fyra typer för att vi ska klara av kravet på balans mellan tillgänglighet, service och ekonomi. Systembolaget erbjuder även kunderna att beställa artiklar från beställningssortimentet via vår hemsida.

Den lilla butiken
Systembolagets minsta butiker finns i glesbygden och står för nio procent av den totala omsättningen. De lagerför artiklar från BAS-modul. Sortimentet ska ge kunderna en bredd som är anpassat efter efterfrågan, men vi tar även hänsyn till att Systembolaget är det enda försäljningsstället. Totala antalet artiklar är cirka 540 (inklusive det lokala valet, nyheter och det tillfälliga sortimentet).

Den näst minsta butiken
Butiken finns i mindre orter eller som komplement till annan närliggande butik. De näst minsta butikerna står för 19 procent av Systembolagets omsättning. Här hittar du artiklar från BAS- till T1-modulerna. Förutom bredd ska sortimentet ge ett visst djup, så här har kunderna fler alternativ att välja mellan. Totala antalet artiklar är cirka 950 (inklusive det lokala valet, nyheter och det tillfälliga sortimentet).

Den näst största butiken
Butikerna finns i medelstora och stora städer och står för 42 procent av Systembolagets omsättning. Sortimentet består av artiklar från BAS- till T2-modulerna. Sortimentet ska visa på både bredd och djup. Det totala antalet artiklar är cirka 1 490 (inklusive det lokala valet, nyheter och det tillfälliga sortimentet).

Den största butiken
Finns i stora städer och på stora handelsplatser. Butikerna står för 29 procent av Systembolagets omsättning och lagerför hela det fasta sortiment i BAS-, T1-, T2- och T3-modulerna. Syftet är att kunderna ska hitta en rik mångfald av artiklar i dessa butiker. Totalt antal artiklar är cirka 1 900 (inklusive det lokala valet, nyheter och det tillfälliga sortimentet).

@Spisat sa...

Tack för svar om BAS-, T1-, T2- och T3-modulerna på Systembolaget!