lördag 16 april 2011

Klassisk finsk sima - valborgs- och påskdrycken du gör själv!

Hemgjord bubblande champagne? Nä, men nästan, detta är sima eller mjöd om man vill, en finsk klassiker du enkelt gör i ordning själv.

Du behöver följande:

Sima 03 Vatten förstås.

Sima 04 Socker.

Sima 05 Mer socker, farinsocker.

Sima 06  Fina ekologiska citroner. Sima 08 Lite lite jäst.

Sima 09 Brygden kväll ett.

Sima 11Brygden dag två. Citronzesten flyter upp.

Sima 12Ser inge vidare ut men det doftar bra. Jag lovar!

Sima 02

Dag två - lite senare, nu ligger brygden på flaska. Japp, visst är det russin i botten!

Sugen? Läs hela receptet på sima hos Kardemumma Gumman! 
- Uppföljning kommer här på Spisat om 4-5 dagar!

-

Inga kommentarer: