söndag 17 april 2011

Kycklingfilé i #CrockPot & potatiskaka

Kycklingfilé är tråkigt (tyvärr) men idag lagar vi det på ett sätt som är helt nytt, långsamt och riktigt länge i vår Crock-pot. Men vet ju inte om det går att pigga upp filéerna.. Jo, det gick :)IMGP6748 Lite basics i botten.

IMGP6750 Ännu djupfrysta kycklingfiléer, ett par matskedar Caj P’s vitlöksmarinad och lite salt. Ingen vätska.

IMGP6752Åtta timmar var tanken från början men sex timmar visade sig vara helt rätt.

IMGP6775 Framåt kvällen grejar vi en potatiskaka, här freestylas ett recept!

IMGP6776 Smör, kapris, syltlök, krossad vitlök, svartpeppar och tärnad stjälkselleri.

IMGP6777 Potatis som råsteks och kokas nästan helt färdig.

IMGP6780 Vätskan har kokat bort, i med tomaterna och lite svartpeppar.

IMGP6781 Ägg och laktosfrimjölk. Grädden var slut..

IMGP6782 Ner med hela rasket i formen, mer svartpeppar och fryst basilika (tack Findus, en strålande djupfryst produkt!)

IMGP6783 Hoppas den inte växer till sig i ugnen för mycket…

IMGP6785 Vi lägger en plåt under för säkerhets skull :)

IMGP6787 Kycklingen är färdig och går över på eftervärme, yngsta vill ha harrysar så varför inte!

IMGP6788Det finns lite sky i pottan trots att vi inte hade någon vätska i, perfekt!   IMGP6791 Potatiskakan steg inte alls märkligt nog..

IMGP6793

Men den blev riktigt bra, lika god som den ser ut. Barnen ville ha mer och mer - det är ett betyg som duger :)
Var är bilden på kycklingen med snitt då? Hmm, det undrar vi också..
Men det var en av de bättre tråkfiléerna jag stoppat i munnen, saftig och perfekt lagad.

-

4 kommentarer:

Sussiel sa...

Kan man verkligen använda gummi i ugnen? Roligt att den har klar färg.

@Spisat sa...

Silikon går att köra upp till +260 grader, kanske @Ninasmat har tips på länk med bättre förklaring?
Jag gillar också att den är genomskinlig :)

jacglenphoto sa...

..här nånstans börjar jag känna mig rätt hungrig .... dags för mat nu ... man blir så sugen med dessa bilderna - underbara och nästan lite doftande..
Ha en trevlig påsk.

@Spisat sa...

Tack & det samma!