Kycklingfilé är tråkigt (tyvärr) men idag lagar vi det på ett sätt som är helt nytt, långsamt och riktigt länge i vår Crock-pot. Men vet ju inte om det går att pigga upp filéerna.. Jo, det gick :) Lite basics i botten.
Ännu djupfrysta kycklingfiléer, ett par matskedar Caj P’s vitlöksmarinad och lite salt. Ingen vätska.
Åtta timmar var tanken från början men sex timmar visade sig vara helt rätt.
Framåt kvällen grejar vi en potatiskaka, här freestylas ett recept!
Smör, kapris, syltlök, krossad vitlök, svartpeppar och tärnad stjälkselleri.
Potatis som råsteks och kokas nästan helt färdig.
Vätskan har kokat bort, i med tomaterna och lite svartpeppar.
Ägg och laktosfrimjölk. Grädden var slut..
Ner med hela rasket i formen, mer svartpeppar och fryst basilika (tack Findus, en strålande djupfryst produkt!)
Hoppas den inte växer till sig i ugnen för mycket…
Vi lägger en plåt under för säkerhets skull :)
Kycklingen är färdig och går över på eftervärme, yngsta vill ha harrysar så varför inte!
Det finns lite sky i pottan trots att vi inte hade någon vätska i, perfekt!
Potatiskakan steg inte alls märkligt nog..
Men den blev riktigt bra, lika god som den ser ut. Barnen ville ha mer och mer - det är ett betyg som duger :)
Var är bilden på kycklingen med snitt då? Hmm, det undrar vi också..
Men det var en av de bättre tråkfiléerna jag stoppat i munnen, saftig och perfekt lagad.
-
4 kommentarer:
Kan man verkligen använda gummi i ugnen? Roligt att den har klar färg.
Silikon går att köra upp till +260 grader, kanske @Ninasmat har tips på länk med bättre förklaring?
Jag gillar också att den är genomskinlig :)
..här nånstans börjar jag känna mig rätt hungrig .... dags för mat nu ... man blir så sugen med dessa bilderna - underbara och nästan lite doftande..
Ha en trevlig påsk.
Tack & det samma!
Skicka en kommentar