Berättelsen om lammsteken börjar här. Här kommer resultatet i bilder:
Lammsteken fick gå i sju timmar, det skulle ha räckt med fem..
Jag hade tänkt att väga köttet efter men det missade jag. Från början var det 1,55 kg kött.
Att försöka skiva lammsteken slutade i ett fiasko, köttet faller sönder. Kanske det skulle varit en lammstek med ben istället? Det får bli det nästa gång.
Lammsteken serverades med råstekt potatis, lite grönt och med skyn ur Crock-Poten - fullständigt tokgott!
Halva lammsteken gick åt på två personer, gissa om vi var mätta!?
3 kommentarer:
ser helt fantastiskt ut!! Jag börjar dock fundera om man verkligen ska köra stekar så länge efter som de bara faller söner, mört kött i all ära men det är lite kul att kunna skiva köttet. Lösning!? sinnessjukt vass kniv eller köra det kortare i pottan, är vad jag i allafall ska testa nästa gång :)
Om sanningen ska fram så råkade jag somna precis vid check point ett, dvs vid fem klick.. :( Så är ju lammstek lite svår att sätta larmtemp på då köttet är så pass trasigt som det är, hade jag varit smart skulle jag nätat lr snörat köttet innan pottan. Vass kniv vette 17 om det hade hjälpt som det blev nu men men, vi äro nybörjare ännu på detta verktyg :)
learning by doing ;)
Skicka en kommentar