tisdag 12 april 2011

Linssoppans dag. En god dag med billig mat - tråkig? Knappast!

Linssoppans dag 12 april. Detaljerna om varför, hur och allt annat finns hos Lotta Brinck, nu över till en liten teaser :)

Gröna linser Om man drar alla över en kam så rynkar fler än hälften av er på näsan, en fjärde del drar en djup suck och surfar vidare till annat och sista kvarten delat på två läser vidare. Handen på hjärtat, visst var det länge sedan? Alltså linser.
I en barnfamilj och i vardagen är inte linser vad man tänker på i första hand - det är hell hour + makaroner + köttbullar som man nu ska kamma alla så där igen över en..

Gröna linser i Crock Pot Det finns ingen anledning att börja tjöta om hur bra mat linser är och att det bla bla bla. Allt det där vet nog de flesta om.

Vad jag gör i vardagen, inte alltid men ändå då och då, är att jag slänger i en näve sånt som ingen förväntar sig i maten. Tänk en vardaglig köttfärssås, jisses vad grejer den kan innehålla.. Det bästa av allt är att ingen klagar, nytta med nöje (iallafall mitt höga nöje).

På den nedre bilden ser vi gröna linser under en knapp cm vatten i Crock-Poten, igår kväll var jag bara tvungen att prova hur linser blir i slökokaren. Linser, vatten och salt fick 75 minuter innan första provsmak och vid provsmak nr två vid sådär 90 minuter var linserna perfekta.

Linssoppans dag firas med en enkel anrättning och det återkommer vi till senare. 

2 kommentarer:

Tina sa...

Men se här, ännu mer linser! Kul, det gillar jag! Linser är en verklig räddare i nöden. Gott, billigt och enkelt. Grön linssoppa med massor av vitlök, mmm!

@Spisat sa...

Apselut! :D