Linssoppans dag firas med ett slökok. Detta ligger och gottar till sig och så här gick det till:
Vitlök, förmodligen för mycket.. Tre klyftor.
Smakförstärkare av bästa sort.
Ett citronblad fån Citronodlingen.
1,5 dl vatten. Mer sen när groppan skall bli soppa.
En Crock-Pot.
Och på med locket i ca 90 minuter.
Tror jag. Uppdatering kommer!
--
Uppdatering, nu med rätt mätt mage :)
Mot slutet, ca 30 minuter innan servering fick soppan äntligen bli just soppa. En liter kokande vatten adderas.
Potatisen är morätterna helt perfekta, någon antydan till kantstött och / eller mosigt finns inte - det är här “pottan” visar sin styrka med långsam tillagning. Linserna blev något för mjuka men det var väntat då det hela fick gå nästan tre kvart mer än tänkt. Nu återstår det som kanske är minst lika intressant, nämligen dag två. Vad händer med smaker och konsistens över natten? Förmodligen blir upplevelsen snäppet ännu bättre!
Följ hela linskalaset hos Lotta Brinck och se vad alla andra har hittat på!
-
9 kommentarer:
Låter väldigt gott! Visste inte att det fanns en linssoppans dag.
Nytt för i år! Kika på Lotta Brincks blogg så får du hela bakgrunden :)
Ser riktigt gott ut! Gillade din bild på helt vanlig gul lök i delar allra bäst! Såna lökar finns inte här i Motala. ;)
*Ler*
Härlig lök! :)
Man blir ju ruskigt sugen på en Crock-Pot när man läser din blogg. Vet bara inte vad maken säger om jag med skohorn ska pressa in en sak till i köket :-) Jag får väl önska mig den av honom så kan han ju inte orda så mycket om det...
Hmm, det där med plats är alltid ett problem :( Å andra sidan kan jag säga att min har stått framme på bakbordet sen den kom hem och blivit använd nästa varje dag!
Säg till karln din att den är ytterst energisnål, middag på runt en kilowatt :) Då har du pottan hemma i ett nafs!
Ååh vad fiint! Så vill jag ha alla recept presenterade from nu! :-D
Spisat.se goes bilderbok :) Kul att du gillar, tack!
Skicka en kommentar