måndag 25 april 2011

Så gör vi slut. Alltså på påskmaten. Lammstek, påsköl och nygräddat bröd. Hej då! #Middag

Påskmat är inte alls dumt. Mycket kött har det blivit, likaså surdegsbröd. Kokta ägg har vi skippat. Bara en burk sill har gått åt. Godis? Nja, inte så farligt, första påskäggen köptes faktiskt idag, hela sortimentet med Anthon Berg reades ut med 50-70% :)Påsken firas ut 06Brödet bakades igår, långjästes i kylskåpet och gräddades till middagen idag.    Påsken firas ut 13Lammsteken som jag skrivit om här och här - idag gick det att skiva! *Yay!*
Enkel gräddsås med lök och skyn från lammsteken till. Mums.

Påsken firas ut 11

Årets påsköl med versaler. S:t Eriks Påskale. Mörk, vacker, maltig och fin portion av två humlesorter. En mäktig smakkamrat till påskmaten och efter.

-

4 kommentarer:

Monkan sa...

Den där ölen blev jag sugen på. :-) Har inte ätit någon påskmat i år, jag sparar mig till midsommar. Det är ju ungefär samma mat till jul, påsk och midsommar.

@Spisat sa...

Om ölen, jag kollade och ser att den säljs inte längre om det inte finns kvarvarande lager :(
40000 flaskor under tiden 1-23 april var tydligen allt.
-
Du tänker så rätt om maten! Varför jaga upp sig? Nä, bättre att njuta då och då när det passar :)

Jeanette sa...

Men jag blir ju hur hungrig och sugen som helst när jag läser här inne... och inget gott har jag hemma... =(

@Spisat sa...

På A svarar vi: Tack :))
På B svarar vi: Oups.. :(
Välkommen tbx & hojta om du vill gästblogga något ät lr drickbart!