Påskmat är inte alls dumt. Mycket kött har det blivit, likaså surdegsbröd. Kokta ägg har vi skippat. Bara en burk sill har gått åt. Godis? Nja, inte så farligt, första påskäggen köptes faktiskt idag, hela sortimentet med Anthon Berg reades ut med 50-70% :)Brödet bakades igår, långjästes i kylskåpet och gräddades till middagen idag.
Lammsteken som jag skrivit om här och här - idag gick det att skiva! *Yay!*
Enkel gräddsås med lök och skyn från lammsteken till. Mums.
Årets påsköl med versaler. S:t Eriks Påskale. Mörk, vacker, maltig och fin portion av två humlesorter. En mäktig smakkamrat till påskmaten och efter.
-
4 kommentarer:
Den där ölen blev jag sugen på. :-) Har inte ätit någon påskmat i år, jag sparar mig till midsommar. Det är ju ungefär samma mat till jul, påsk och midsommar.
Om ölen, jag kollade och ser att den säljs inte längre om det inte finns kvarvarande lager :(
40000 flaskor under tiden 1-23 april var tydligen allt.
-
Du tänker så rätt om maten! Varför jaga upp sig? Nä, bättre att njuta då och då när det passar :)
Men jag blir ju hur hungrig och sugen som helst när jag läser här inne... och inget gott har jag hemma... =(
På A svarar vi: Tack :))
På B svarar vi: Oups.. :(
Välkommen tbx & hojta om du vill gästblogga något ät lr drickbart!
Skicka en kommentar