onsdag 13 april 2011

Smart: Pizzapanna för grillen! #Grill2011

Vad sägs om en pizzapanna / pizzaform för grillen? Tänk att bjuda på en pizzaslice som tilltugg till välkomstdrinken!
Pizzapanna för grillEller som present till h*n som redan har allt?

Så här skriver Landmann:

“Förbered grillen för indirekt grillning så att det inte blir värme direkt under formen. Smörj formen och lägg i pizzan. Sedan ställer man formen på grillgallret och stänger locket så att man får ugnseffekt.”

Jag ser inte bara möjligheten att laga pizza på en sådan här, tänk vad enkelt man skulle kunna fixa grönsaker som paprika, haricorts verts, sparris, tomater eller helt enkelt en påse wokgrönsaker?

Diametern är 35,5 cm och priset ca 250 SEK.

8 kommentarer:

Camilla_k sa...

En sån här skulle jag vilja ha! Måste ju vara superbra även till grönsaker. Var säljs de?

Camilla_k sa...

Bra om man läser ordentligt innan man häver ur sig en fråga. Nu ser jag att de t.om säljs på ICA Maxi. Ska kolla in den redan nu i veckan. Tack för tipset!

Naesstrom sa...

Om man ska göra pizza på grillen skulle jag hellre rekomendera en sådan här pizzasten http://goo.gl/yGezB
Stenen suger åt sig fukten från bottnen så den blir sprödare och som äkta stenugnsbakad!

Men den där för grönsaker och sånt, absolut!

@Spisat sa...

Bra att du hitta rätt :)
Jag länkar, eller rättare sagt försöker att inte länka till mer än startsidan som i detta fall. Orsaken är att den dagen länkstrukturen förändras blir länkarna här ogiltiga. Vem gillar länkar som inte pekar rätt?
Samma tanke med återförsäljare, länkar jag till Ica känns det som jag måste länka till Coop, annars är det någon som tycker det är orättvist.. :)

@Spisat sa...

Pizzasten är kanon, bra tips! Så finns iPinium GSB (GrillaStekaBaka) som jag älskar, men den kostar tyvärr rätt mycket jämfört med pizzaplattan och pizzastenen som du föreslår.
http://www.spisat.se/search/label/iPinium

Åsa sa...

Den som ändå hade en grill... :) Är det hål i den? Annars skulle en omelett funka? Får väl fixa med triangaköket istället ;)

@Spisat sa...

Japp, det är hål i botten. Skulle det funka med smörpapper under? Ägg koagulerar ändå rätt snabbt, gulan börjar vid 64 grader och vitan vid 84 grader så inte borde smörpappret brinna..?

Yasemin Celebi sa...

Hmm intresannt. Jag vill nog gärna ha kött på min grill, men visst om pizza blir godare på grillen kan det vara värt. :)