måndag 4 april 2011

Vad är en Crock-Pot? Bilder och förklaring. #Crock-Pot #Slowcooker

Det här är en Crock-Pot, en slökokare, långsamkokare, lågtryckskokare - dvs en direkt motsats till tryckkokaren!

Crock-Pot Crock-Pot redo att tjänstgöra, tillsätt dina ingredienser och lite lite vätska på morgonen. När du kommer hem är maten färdig!

Crock-Pot 5,7 L rymmer stengodset som du också kan bryna i och använda i ugnen.

Crock-PotSjälva värmedelen är på upp till 240 W, processorstyrd timer & 2 lägen för värme samt ett värmehållningsläge.

I taggen Crock-Pot finns fler bilder och recept. Mer info kommer vartefter här på sidan och i taggen.

11 kommentarer:

Sussiel sa...

Vad är det för mått, går det i en bit av laxsida? Djup bredd längd?

Alma Mater sa...

Praktiskt med en innerdel man kan bryna i! Tryckkokare har jag aldrig varit intresserad av, det här låter mer spännande!

Filippa B sa...

Hur blir det med färgen ? För maten blir väl "kokt" ? Går den på el eller hur funkar värmedelen ? Är sjukt sugen men .... spara spara :-)

@Spisat sa...

Japp! Det följer med ett litet galler som man har som "distans" under stengodset på spisen, så lök, köttfärs mm kan brynas. Sparar disk :D

@Spisat sa...

Det är upp till dig faktiskt, tex kött bryner man innan till grytor, här säger många att det är helt onödigt.. Men i själva "pottan" bestämmer man själv hur mycket vätska man vill ha och på så sätt hur kokt eller stekt det blir. Mängden vätska är från några matskedar till max ca 2 dl.
Brödet jag provbakade fick en ljus men fin skorpa, typ Bergis. Kycklingens skinn blev knaprigt runt om men inte under. (som vanligt i ugnen du vet)

Värmedelen går på el, dvs aluminiumgrejen med timern på på sista bilden.

Mia Helgelin sa...

Det här låter spännande! Men jag är lite nojjig med att ha elektriska saker på när jag inte är hemma. Däremot vore det ju sjukt nice att komma hem till en färdig middag :D

Mikael Göransson sa...

Slow food är kung!!

@Spisat sa...

Bra att nojja - samma lika här. Jag var skeptisk till att börja med men nu när jag lärt mig pottan känner jag mig trygg. Dels att effekten är så pass låg, 10-240w och att den har timer. Så består den av aluminium och stengods gör inte saken sämre :)

@Spisat sa...

Laxsida i klassen 1-1,5 kg är säkert funkis. Stengodset är ca L29 x B 21 x H12 cm.

Sussiel sa...

Har du sett eller helst testat den minsta crockpottan? Vi är 2 i familjen har varken behovet/pengarna/platsen för den stora. Du skriver så intressant om apparaten nu i påsk och köttsoppan så vill skaffa.

@Spisat sa...

Jag har inte testat den lille. Ännu iaf. Men den fungerar på samma sätt rent tekniskt men är något enklare, dvs utan digital timer.
Effekt och hur man ställer in tiden vet jag inte men det tar jag reda på och återkommer!
-
Tack för berömmet :D