Det hela började redan innan lunch. Här kommer fortsättningen:
Pulled pork med BBQ sås - Sweet Baby Ray’s
1,3 kg fläskkarré marineras och masseras omsorgsfullt.
Köttet åkte på däng i säkert 15 minuter. Påsen höll :)
Rapsolja (1 msk), lök, vitlök, syltlök och ett par tomater som behövde räddas.
Ett par varv Sweet Baby Ray’s.
Grovt och gott salt. Svartpeppar ur kvarn.
Ett stycke mörbultad och marinerad grisnacke.
Ett par champinjoner behövde också räddas.
Picasso igen. ½ dl vatten + ½ dl rött vin.
På med locket, lågtemp i åtta timmar.
Tidsmaskinen, samma som tv-kockar har :)
Nu doftar det ljuvligt, dags att pulla köttet!
Här duger inte skärbrädan - silikonmatta med kanter blir perfekt.
Ett lätt tryck med en gaffel..
Köttet rivs isär med två gafflar och hamnar tillbaka i skyn. Mer salt behövdes.
Lök, vitlök, syltlök håller formen fint trots alla timmar i pottan.
Nästa gång ska jag ha i fler tomater - dessa var dundergoda!
Lite grönt mer än persiljeklippet. “Harry Kuväär” ;)
The End.
-
5 kommentarer:
bra blogg och maten såg riktigt god ut, tips till de som vill köpa en slow-cooker av typen Crock-Pot, beställ från England, 5.7 liters går på lite över 600kr inkl frakt, den kostar 1795kr här i Sverige, vilket är sjukt. Min är på väg nu, ser fram emot att få pröva lite recept.
Fungerar det verkligen med svenska elsystemet? Jag är tveksam... Lite jobbigt att resa tillbaka till England för att byta. Köper hellre en Crock-pot i Sverige som jag vet fungerar här!
Elsystemet är väl det samma i .uk som i .se? Någon som vet mer exakt?
Andra typer av uttag, samma styrka (230 v)
Jamen dåså, sladd finns på Clas O :)
Tack för svar @Kazarnowicz!
Skicka en kommentar