tisdag 17 maj 2011

Gästbloggat: Sparrissallad - Årets Sparrisrätt 2011 från Österlen Sparris

Årets Sparrisrätt 2011 från Österlen Sparris är salladssparris Primaverde med apelsin och honungsdressing.

Årets Sparrisrätt2_Ingredienser för 4 personer:

500 g färsk tunn sparris, gärna ljust gröna Primaverde som har sötare smak
2 apelsiner

Till dressingen:

1 msk färskpressad citronsaft
1 msk god matolja
1 msk flytande honung
1 msk vatten
Salt och vitpeppar

Dekoration:

Apelsinbitar
Strimlat apelsinskal (zest)
1 tsk krossade linfrön

Gör så här:

Ansa sparrisen genom att skära av en bit nedtill och skölj den väl.
Servera den rå eller koka den tillsammans med apelsinklyftor i lätt saltat vatten. Stänglarna ska bli nätt och jämnt mjuka, 3-5 min beroende på tjocklek. Låt sparrisen kallna och lägg upp på ett fat.
Blanda ihop dressingen.
Dekorera med apelsinbitar och strimlat apelsinskal. Droppa över dressing och strö med krossade linfrön.

Årets Sparrisrätt2__Låt det väl smaka!

/SparrisKarin

-

Inga kommentarer: