Årets Sparrisrätt 2011 från Österlen Sparris är salladssparris Primaverde med apelsin och honungsdressing.
Ingredienser för 4 personer:
500 g färsk tunn sparris, gärna ljust gröna Primaverde som har sötare smak
2 apelsiner
Till dressingen:
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk god matolja
1 msk flytande honung
1 msk vatten
Salt och vitpeppar
Dekoration:
Apelsinbitar
Strimlat apelsinskal (zest)
1 tsk krossade linfrön
Gör så här:
Ansa sparrisen genom att skära av en bit nedtill och skölj den väl.
Servera den rå eller koka den tillsammans med apelsinklyftor i lätt saltat vatten. Stänglarna ska bli nätt och jämnt mjuka, 3-5 min beroende på tjocklek. Låt sparrisen kallna och lägg upp på ett fat.
Blanda ihop dressingen.
Dekorera med apelsinbitar och strimlat apelsinskal. Droppa över dressing och strö med krossade linfrön.
-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar