måndag 9 maj 2011

MinoSharp 3 plus - japansk slipvinkel för alla knivar!

Med en MinoSharp 3 plus får du liv i din kniv igen, detta helt utan att vara knivslipare eller knivnörd. Dessutom slipar / omformar MinoSharp 3 plus din “vanliga” kniv med europeisk slipvinkel (20-25 grader) till en japansk slipvinkel med ca 15 grader.
Nu blev det nördigt men skillnaden är större an vad man kan tro. Läs mer om detaljerna hos Eventkock.se.

MinoSharp 3 Plus

MinoSharpen kommer med tre sliphjul - grov, medium och extra fin. Sliphjulen är utbytbara.

MinoSharp sliphjul Fyll på vatten och börja slipa. Spåren i locket ser till att vinkeln blir rätt.

MinoSharp

MinoSharp finns i att par olika modeller, detta är värstingen. Har du bara knivar från Global väljer du en enklare modell av MinoSharp - har du en blandad arsenal är denna modell mest lämpad.

Det som är lite tråkigt (eller vad man ska säga) är att det här är en kökspryl man inte kommer att använda varje dag, jobbar man mycket i köket kanske det blir att man slipar en gång i veckan. En bra nackdel om man kan säga så :)
Vi kommer att långtesta MinoSharp med alla typer av knivar och redan efter första slipningen ler vi av lycka, kniven blev ännu mycket mer vass än vad den var vid leverans!

Det här är en genialisk pryl till köket, alla knivar förtjänar omvårdnad och med en MinoSharp blir det enkelt. Ett måste i varje kök och ett strålande presenttips till den matlagningsintresserade.

-

Inga kommentarer: