lördag 7 maj 2011

Recept: Bästa pizzadegen och godaste pizzan ever! #Hembakt

Galet god pizza. Hempizza är alltid kung men den här tog rekordet.
Ägg i pizzadegen och Västerbottensost är hemligheten!

Hempizza 25

Kör ihop hälften av vetemjölet, vatten och jäst. Låt stå ca 2 timmar.

Hempizza 23

Resten av mjölet, ett ägg & olivolja, kör 8-10 minuter.
Sen saltet och kör 2 minuter till.

Hempizza 19 
Låt jäsa ca 30 minuter, under tiden grejar du toppingen.

Hempizza 17

Fuska med ketchup är okej.

Hempizza 11 Lök, sivripaprika, salami, körbärstomater & Västerbottensost.

Hempizza 13
Läckert eller hur?
Hempizza 10Rökt sidfläsk i tunna skivor.

Hempizza 09 
Grädda på het plåt, pizzasten eller på iPinium som vi gör.
250° C i 6-8 minuter.

Hempizza 08
Galet gott - mitt livs bästa pizza, alla kategorier!

Hempizza 06

Recept för pizzabotten med ägg:

250 g vatten, 37° C
250 g vetemjöl
15 g jäst

250 g vetemjöl
1 st ägg
20 g olivolja
12 g salt

Receptet kommer från brödproffset Maria på Bakahemma.com och den enda förändringen mot originalet är att jag har något mer salt i receptet.

Läs också Marias gästblogg om bageriteknik för hembagare här på Spisat!

-

5 kommentarer:

BakahemmaMaria sa...

Vad kul att det blev så bra och gott!

@Spisat sa...

Nu behöver vi inte söka bästa pizzadegen längre! Iofs så känns det lite märkligt ;) Stort tack ska du ha :D

Farku02e25 sa...

poppppppp

Jeanette sa...

Det ser riktigt gott ut!

Rune Matomanen sa...

Skulle prova pizzadegen idag... först tog batterierna i vågen slut, sedan så måttade jag fel på vattnet.. men det löste sig..det fick bli dubbel sats.
Kommer däremot att göra denna deg fler ggr